Acasă Social România, fruntaşă la accidente rutiere

România, fruntaşă la accidente rutiere

DISTRIBUIȚI
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

146341 – 28062017 – România este fruntaşă în Europa într-o statistică sumbră: 5 vieţi omeneşti sunt curmate în fiecare zi în accidente produse pe şoselele noastre. Cauzele sunt lipsa autostrăzilor, carosabilul ciuruit de gropi, investiţiile prea puţine, dar şi nechibzuinţa şoferilor. România ocupă locul doi în Europa la numărul de vieţi curmate în accidente rutiere. Cu 97 de morţi la fiecare milion de locuitori, pe an, bilanţul României este dublu faţă de media Uniunii Europene. Este tributul pe care îl plătim zi de zi pentru drumurile proaste şi nepăsarea autorităţilor.

În România, creşterea flotei auto şi dezvoltarea insuficientă a infrastructurii au dus la o creştere alarmantă a numărului de accidente.

În timp ce starea şoselelor din România se degradează pe zi ce trece, autorităţile întârzie investiţii vitale.

Cel mai bun exemplu este chiar Drumul Național 1, cea mai importantă,  dar și cea mai periculoasă șosea din România, cu zeci de victime anual. Chiar și așa, Compania Națională ține la sertar proiecte în valoare de 85 de milioane de lei, fonduri europene destinate îmbunătățirii siguranței rutiere chiar pe acest drum.

Însă nu doar lipsa autostrăzilor şi gropile de pe şosele omoară oameni, ci şi indisciplina şoferilor.

Anual, aproape două mii de oameni mor în accidente pe şoselele României şi aproape zece mii sunt răniţi. Adică echivalentul populaţiei a două oraşe mici luate împreună. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.