Acasă Economie Companiile românești vor să intre pe piața cambodgiană

Companiile românești vor să intre pe piața cambodgiană

DISTRIBUIȚI

146608 – 12072017 –  Camera de Comerț și Industrie a României a organizat, la 10 iulie 2017, în parteneriat cu Camera de Comerț a Cambodgiei, forumul de afaceri multisectorial România – Cambodgia, la CCIR Business Center. În cadrul evenimentului a fost semnat un Memorandum de Colaborare între CCIR și Camera de Comerț a Cambodgiei. Forumul a fost organizat în marja vizitei oficiale la București la București a doamnei Tekreth Kamrang, secretar de Stat în cadrul Ministerului Comerțului din Cambodgia.

Președintele CCIR, Mihai Daraban, a vorbit despre importanța Portului Constanța în dezvoltarea relațiilor bilaterale cu Cambodgia: ”Între Cambodgia și România există oportunități ridicate de îmbunătățire a schimburilor comerciale, luând în considerare și faptul că sunt doar 22 zile de navigare între Cambodgia și Constanța. În calitate de reprezentanți ai mediului de afaceri, încercăm să susținem mediul de afaceri din România în accesarea piețelor din afara granițelor UE”.

Secretarul de Stat din cadrul Ministerului Afaceri Externe și Cooperării Internaționale al Regatului Cambodgiei, Ouch Borith, a declarat în cadrul evenimentului că ”scopul delegației noastre în România a fost și de a impulsiona relațiile dintre țările noastre”. Borith a subliniat interesul comun pentru dezvoltarea relațiilor comerciale dintre România și Regatul Cambodgiei, mai ales în domenii precum agricultura, turismul sau petrolul.

Tekreth Kamrang, secretar de Stat în Ministerul Comerțului din Cambodgia, a prezentat potențialul investițional și de afaceri al Cambodgiei: ”Regatul Cambodgiei a făcut trecerea de la stat cu venit scăzut la un stat cu venit mediu și suntem conștienți că mai sunt multe lucruri de făcut. Spre exemplu, cifra comerțului dintre România și Cambodgia este una modestă și considerăm că este loc de mai bine (…). Sperăm ca semnarea acestui memorandum să întărească legăturile economice dintre țările noastre, să ne determine să lucrăm mână în mână, în beneficiul cetățenilor țărilor noastre. (…). Așteptăm să lucrăm împreună, într-un efort susținut, și vă asigurăm de întreaga noastră deschidere spre colaborare”.

Vicepreședintele Camerei de Comerț a Cambodgiei, Lim Heng, a apreciat realizarea acestui forum, considerându-l un bun început pentru dezvoltarea schimburilor comerciale bilateral dintre Cambodgia și România: ”Deși ne leagă o prietenie de mai bine de 50 de ani, schimburile comerciale nu sunt încă dezvoltate la capacitate maximă”.

Deschiderea forumului a fost urmată de ceremonia de semnare a memorandumului de colaborare dintre Camera de Comerț și Industrie a României și Camera de Comerț a Cambodgiei.

Forumul de afaceri s-a axat pe discuțiile de tip business-to-business, în contextul în care componenta economică a delegației cambodgiene a cuprins companii de mare importanță din diverse domenii precum agricultura, industria alimentară, producția de materiale de construcții, industria textilă, producția de cauciuc, turism, etc.

Obiectivul acestui forum este facilitarea pătrunderii pe piața cambodgiană a companiilor românești și intensificarea comerțului de mărfuri și servicii.

Pentru anul 2016, economia Cambodgiei a înregistrat o creștere de 6.9%, stimulată în principal de sectorul agricol, cu precădere producția de orez, activități de construcții și exporturile de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte. Conform estimărilor preliminare, se așteaptă ca această creștere economică să rămână puternică și în următorii doi ani, fiind susținută de dezvoltarea sectorului turistic și de o legislație fiscală favorabilă. PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.