Acasă Politic Claudiu Răcuci: PSD nu se lasă

Claudiu Răcuci: PSD nu se lasă

DISTRIBUIȚI

 146432 – 03072017 – Deputatul PNL Claudiu Răcuci acuză coaliţia de guvernare PSD-ALDE pentru programul de guvernare profund anti-economic pe care intenţionează să-l pună în aplicare şi afirmă că singurul rezultat al implementării acestuia este recesiunea economică profundă: „Mult timp am refuzat să cred că liderii PSD-ALDE şi-au propus să bage economia în criză într-un timp record! Chiar nu i-am considerat atât de inconştienţi! Cu toate acestea, după ce am citit noul program de guvernare aprobat în Parlament joia trecută, mi-am schimbat radical părerea! După învestitura noului guvern marionetă şi aprobarea programului de guvernare, a dispărut orice urmă de îndoială că Dragnea şi Tăriceanu ar fi responsabili şi s-ar gândi măcar o clipă la ţară şi la cei care muncesc. Majoritatea modificărilor aduse la programul de guvernare sunt otravă pentru mediul de afaceri din România.

După ce au promis că nu introduc taxe noi, uite că tocmai au uitat şi vin cu noi taxe, cu noi impozite, unele mai la vedere, altele mascate. Au dezminţit cu toată forţa că nu au de gând să fure din banii de pensii din fondurile private şi uite că tânărul ministru de la finanţe ne-a confirmat că naţionalizarea Pilonului II de pensii se află între priorităţile lor. Au promis un cod economic, iar acum aflăm că scot din Codul fiscal cea mai valoroasă prevedere, cea care garanta predictibilitatea politicii fiscale din România şi asigura mediului de afaceri stabilitate şi previzibilitatea planurilor de afaceri. Dintre toate trăsnăile pe care au de gând să le facă, cea mai mare greşeală ar fi renunţarea la impozitul pe profit şi înlocuirea acestuia cu impozitul pe cifra de afaceri! Efectele ar fi devastatoare! Recesiunea economică ar fi garantată! Miliarde de euro din profitul reinvestit nu ar mai ajunge în investiţiile private noi, pentru că scutirea de impozit a profitului reinvestit a generat investiţii uriaşe şi multe locuri de muncă.

Cu o astfel de măsură fiscală, mii de agenţi economici se vor gândi serios fie să închidă afacerile, fie să plece cu ele peste graniţă, unde regimul fiscal este mult mai stimulativ pentru mediul de afaceri. De asemenea, cei care se vor încăpăţâna şi vor mai rămâne să muncească în România, vor muri încet, pentru că o astfel de formă de impozitare le elimină orice urmă de competitivitate a produselor româneşti. Nu-mi fac nici o iluzie că Tăriceanu sau Dragnea înţeleg cât de mult rău fac economiei României, pentru că ei doi au fost mereu angajaţi la stat, unde şi dacă au muncit şi dacă nu au muncit, tot au primit leafă! În sectorul privat, însă, ştim cu toţii că lucrurile stau cu totul altfel! Dacă nu munceşti, nu ai ce pune seara pe masă familiei!” a adăugat deputatul PNL. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.