Acasă Anchete Interne Mehedinţi: Pompierii continuă lupta cu incendiul din Parcul Naţional Domogled

Mehedinţi: Pompierii continuă lupta cu incendiul din Parcul Naţional Domogled

DISTRIBUIȚI

 146762 – 20072017  –  Peste 80 de pompieri, jandarmi, pădurari şi voluntari au reluat, joi dimineaţă, operaţiunile de stingere a incendiului de pădure şi vegetaţie uscată din Parcul Naţional Domogled, judeţul Mehedinţi, după ce pe durata nopţii focarele au fost supravegheate de către lucrători din cadrul Ocolului Silvic Tarniţa. Şi joi se intervine cu un elicopter dotat cu dispozitiv ”Bambi Bucket” pentru identificarea focarelor şi transportul apei, precizează cotidianul.

La acţiuni participă peste 80 de pompieri, jandarmi, lucrători silvici, angajaţi ai parcului şi voluntari.

”Pe toată durata nopţii, incendiul a fost supravegheat de lucrători din cadrul Ocolului Silvic Tarniţa. Acţiunile de stingere vor fi sprijinite şi în cursul zilei de astăzi (joi – n.r.) de un elicopter dotat cu dispozitiv «Bambi Bucket»”, au precizat reprezentanţii IGSU.

Potrivit acestora, aeronava facilitează, atât identificarea focarelor şi zonelor de ardere, cât şi transportul apei sau a materialelor logistice în zona montană.

Incendiul din Parcul Natural Domogled a izbucnit, marţi seară, şi s-a manifestat iniţial la aproximativ zece hectare de pădure de pin negru şi vegetaţie uscată.

Pe toată durata zilei de miercuri, 70 de pompieri şi lucrători silvici au acţionat la sol cu saci stingători, iar din aer s-a acţionat cu un elicopter dotat cu un sistem Bambi Bucket.

Miercuri seară, mai erau active două focare din cele peste treizeci care au existat iniţial. Abia după stingerea flăcărilor, se va realiza o evaluare a pagubelor, fiind cercetată şi cauza producerii incendiului

Parcul Natural Domogled a fost înfiinţat în anul 1990 şi uneşte judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi şi Gorj. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.