Acasă Social Confederația Sindicală Națională Meridian atenționează asupra riscurilor climatice

Confederația Sindicală Națională Meridian atenționează asupra riscurilor climatice

DISTRIBUIȚI

 147333 – 29082017 – Ion Popescu, președintele Confederației Sindicale Naționale Meridian, s-a întâlnit cu Gheorghe Caunei Florescu, președintele Autorității pentru Administrarea Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor. Autoritatea este singurul mecanism instituțional de prevenție pilotat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), aceasta fiind o instituție publică de interes național, care gestionează activitățile de intervenţii active în atmosferă și care asigură implementarea Programului de realizare a Sistemului naţional antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor.

Inițiativa desfășurării în România a sistemului antigrindină a venit din partea sindicatelor din industria de apărare afiliate la CSN MERIDIAN, care împreună cu Dinu Vlaicu Constantinescu, directorul general al SC Electromecanica Ploiești SA, au înaintat încă din anul 1998 prima propunere în acest sens.

Cu o întârziere de cel puțin 40 de ani, România a fost ultima țară din Europa Centrală și de Est care a implementat un astfel de sistem pentru prevenție și protecție climatică. În ciuda acestui fapt, în ultima decadă am început să recuperăm destul de rapid din punct de vedere științific, tehnic și instituțional, asigurându-se până la această dată, atât infrastructura instituțională, cât și capacitățile duale de producție ale industriei de apărare care echipează unitățile ce fac parte din arhitectura regională și locală a acestei autorități, se arată într-un comunicat remis PROMPT MEDIA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.