Acasă Social Aparare România a evidențiat contribuția semnificativă a Canadei la implementarea deciziilor adoptate la...

România a evidențiat contribuția semnificativă a Canadei la implementarea deciziilor adoptate la Summit-ul NATO de la Varşovia

DISTRIBUIȚI

 147791 – 25092017 – În marja vizitei oficiale pe care ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a desfășurat-o în perioada 22 -24 septembrie în Canada, cu ocazia Invictus Games Toronto 2017, demnitarul român a avut o întâlnire bilaterală cu omologul canadian, Harjit Singh Sajjan. În cadrul discuţiilor, a fost subliniată tendința ascendentă a relațiilor bilaterale, cooperarea militară înregistrând un progres, Canada fiind un susţinător activ al inițiativelor promovate de România în cadrul NATO.

Ministrul Fifor a mulțumit omologului canadian pentru invitarea militarilor români la Jocurile Invictus și ”pentru oportunitatea de a împărtăși aceleași valori, nu doar în teatrele de operații, ci și pe terenul de sport”. De asemenea, a adresat mulțumiri pentru sprijinul acordat României, prin participarea la misiunile comune de poliție aeriană ale NATO, prezența militarilor canadieni în Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est și în cel al Brigăzii Multinaționale, în Unitatea NATO de Integrare a Fortelor, precum și la exercițiile multinaționale desfășurate pe teritoriul României și în Marea Neagră.

Ministrul Fifor a evidențiat contribuția semnificativă a Canadei la implementarea deciziilor adoptate la Summit-ul NATO de la Varşovia, pentru asigurarea unei posturi de descurajare și apărare pe flancul estic al Alianței.

Cei doi oficiali au subliniat importanța creșterii interoperabilității la nivelul NATO, precum și amplificarea cooperării dintre cele două armate, prin continuarea desfășurării exerciţiilor de instruire în format bilateral şi multinațional.

Totodată, ministrul român a apreciat eforturile autorităţilor canadiene pentru organizarea Jocurilor Invictus, competiţie aflată în desfășurare la Toronto, la care ţara noastră este reprezentată de un lot format din 15 sportivi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.