Acasă Social Administratie Zilele Diasporei 2018 în cel puțin de 100 de comunități locale

Zilele Diasporei 2018 în cel puțin de 100 de comunități locale

DISTRIBUIȚI

147407 – 01092017 – RePatriot va extinde în 2018, de Centenar, Zilele Diasporei în 100 comunități locale din România care sunt hotărâte să aprecieze românii plecați și să-și articuleze propria politică de atragere a acestora mai aproape de casă.

RePatriot a adresat anul trecut un apel către autoritățile locale pentru a acorda o atenție mai mare Diasporei ca parte a României, ca o bogăție importantă care poate susține dezvoltarea locală.

În urma conceptului lansat de RePatriot în 2016, anul acesta s-a triplat numărul de localități din România care sărbătoresc Zilele Diasporei printr-o serie de evenimente pentru românii de peste hotare. Scopul lor este să aducă românii de pretutindeni mai aproape de comunitățile locale, să ofere oportunități de afaceri, să-i facă să se simtă doriți acasă și să-i cheme efectiv să se implice în viața comunităților natale. Cunoștințele, relațiile, capitalul și experiența acumulată în țările de adopție, alături de bagajul civic important pot aduce un mare plus de valoare comunității din care au plecat.

Zilele Diasporei au avut o intensitate de trei ori mai mare decât anul precedent: În scopul conectării antreprenorilor din diaspora la cei din mediul de business, echipa RePatriot s-a implicat în evenimentele Zilele Diasporei din țară, organizate în Iași, Schitu Golești, Râșnov, Corbi, Oradea, Reșița, Panciu, Săcălășeni, Suceava, Corbi, Valea Stanciului, Timișoara, Sibiu, Arad, Buzău, Făgăraș, Călărași, Sinaia, Nucet, Dăbuleni, Codlea, Roman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.