Acasă Politic În apărarea femeilor

În apărarea femeilor

DISTRIBUIȚI
foto:ziarmm.ro

 

foto:ziarmm.ro

147966 – 04102017 –Deputatul PMP de Maramureş, Adrian Todoran, ia atitudine faţă de modul în care actualul Guvern al României şi o parte din parlamentari înţeleg să sprijine familiile care îşi doresc să aibă copii. Acesta afirmă că două dintre proiectele supuse dezbaterilor în Camera Deputaţilor, în cursul zilei de marți, 3 octombrie, sunt o ofensă adusă viitoarelor mame. Unul dintre ele vizează angajaţii din învăţământ, pentru care, conform proiectului de lege, perioada de 2 sau 3 ani de concediu pentru creşterea copilului nu va mai fi luată în calcul la vechimea în muncă, aşa cum se întâmplă acum. Un alt proiect are în vedere accesul gratuit al tuturor femeilor însărcinate la consultaţii şi tratamente gratuite, pe toata perioada sarcinii.

„Este incredibil ce se întâmplă. În legislatura anterioară, opt deputaţi PNL au iniţiat un proiect de hotărâre ce aduce grave atingeri intereselor financiare ale dascălilor care se decid să îşi ia concediu pentru creşterea copilului. Acesta prevede ca perioada respectivă să nu fie considerată vechime în muncă. Este o aberaţie. Ce facem cu mamele care au doi-trei copii? Le punem să mai muncească încă 6, 7, 8 ani? Le pensionăm la 70 de ani? Este o bătaie de joc la adresa personalului din învăţământ. Nu înţeleg cine a putut concepe aşa ceva. Nici Guvernul Cioloş şi nici Guvernul Grindeanu nu au susţinut măsura întreruperii perioadei de vechime în muncă. Voi vota împotriva acestei modificări legislative. Ar fi o ruşine să arătăm atâta dispreţ faţă de mămicile care asigură, prin copiii lor, viitorul acestei naţii.

De asemenea, vă declar că voi vota pentru accesul gratuit, a tuturor femeilor însărcinate, la consultaţiile, investigaţiile şi tratamentele necesare pentru evoluţia sarcinii. Şi îi rog şi pe colegii mei deputaţi să facă la fel. Să nu respingă acest proiect, aşa cum s-a întâmplat în Comisia de Sănătate. Chiar nu ne pasă de copiii noştri? Chiar nu ne dorim să avem bebeluşi mai sănătoşi? Pentru că nu toate viitoarele mămici îşi permit toate controalele medicale de care ar avea nevoie. Este o măsură foarte bine venită şi care ar stimula natalitatea în România. Este nevoie ca statul să intervină cu această măsură socială”, a afirmat deputatul Adrian Todoran.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.