Acasă Externe Prințul moștenitor al Arabiei Saudite spune că țara sa va reveni la...

Prințul moștenitor al Arabiei Saudite spune că țara sa va reveni la un islam ”moderat și tolerant” !

DISTRIBUIȚI

148286 – 25102017 –   Printul mostenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, spune ca tara sa, reputata pentru doctrina ultraconservatoare pe care o promoveaza, va reveni la un islam ”moderat si tolerant” si a promis sa ”distruga in curand extremismul”, scrie AFP.

“Nu vom face dacat sa revenim la un islam moderat, tolerant si deschis asupra lumii si asupra celorlalte religii”, a declarat printul mostenitor, in varsta de 32 de ani, intr-o conferinta economica realizata la Ryad in prezenta a 2.500 de delegati, printre care si investitori straini. Acesta a adaugat ca Arabia Saudita a abandonat moderatia in 1979 pe fondul ascensiunii unor curente religioase extremiste. ”Nu vom mai petrece inca 30 de ani din viata noastra pentru a ne acomoda cu idei extremiste si le vom distruge acum”, a subliniat el. ”Vom distruge extremismul in curand”, a continuat prințul.

Aceasta interventie pare atacul cel mai direct adresat de un inalt responsabil saudit la adresa mediilor conservatoare din regat. De la nominalizarea sa in 21 iunie ca print mostenitor, Mohammed bin Salman a atacat in mod repetat curentele religioase ultraconservatoare din societate. Este considerat inspiratorul deciziei din septembrie de a renunta la interdictia care nu permitea femeilor sa conduca masini.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.