Acasă Anchete Traficanţi de droguri, reţinuţi de D.I.I.C.O.T.

Traficanţi de droguri, reţinuţi de D.I.I.C.O.T.

DISTRIBUIȚI

148121 – 12102017 – La data de 10.10.2017, procurorii  D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a trei inculpaţi, pentru săvârşirea infracțiunii trafic de droguri de risc. Potrivit unui comunicat remis de D.I.I.C.O.T. S-a reținut faptul că un cetățean german de origine română, împreună cu alți doi cetățeni român,  au dezvoltat o activitate prodigioasă pe linia traficului cu droguri de risc, întreținând pe raza jud.Timiș mai multe culturi de cannabis, pe care, după recoltare, le uscau, tratau și ambalau într-o locație situată pe raza loc.Blajova, jud.Timiș.

Ulterior, cantitățile de cannabis erau comercializate en-gros, în cantități de minim jumătate de kilogram, către un cerc de dealeri din Mun.Timișoara. ”În data de 09.10.2017 a fost organizat un flagrant, inculpații fiind depistați deținând asupra lor cca.1 kg droguri de risc – cannabis.  În noaptea de 09/10.10.2017 au fost efectuate percheziții domiciliare autorizate la un număr de 5 (cinci) locații aparținând inculpaților, fiind depistate alte cantități de droguri (circa 6 kg cannabis). Ulterior, în cursul zilei de 10.10.2017, a fost efectuată o percheziție domiciliară și la locația situată pe raza loc.Blajova, jud.Timiș, unde a fost descoperită o cantitate de circa 200 sute de kilograme de muguri cannabis (pregătită pentru comercializare), precum și câteva sute de plante în curs de recoltare (cantitatea totală aferentă acestora urmând a fi stabilită în urma recoltării). De asemenea, la data de 11.10.2017, la limita județelor Timiș și Caraș-Severin, au fost identificate alte patru culturi de cannabis, care la acest moment se află în curs de cântărire, cantitatea fiind estimată la ordinul câtorva tone.

La data de 11.10.2017 Tribunalul Timiş a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile”, se arată în comunicat.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. De asemenea, la acțiune au participat și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, precum și jandarmi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.