Acasă Cultura/Media Anca Sas, “examen artistic” la New York

Anca Sas, “examen artistic” la New York

DISTRIBUIȚI

– 148527 – 09112017 – Institutul Cultural Român de la New York susține o nouă ediţie ”Seară Inter-Art la New York”, în data de 17 noiembrie 2017, de la orele 19.00, la sediul ICRNY. Pentru această a treia ediţie va fi prezentată o expoziţie personală de grafică a unei tinerei artiste foarte promițătoare, Anca Sas, studentă anul II la Academia de Arte, din Cluj-Napoca.

Programul va fi completat cu o nouă serie de prezentări de cărţi apărute sub egida Fundaţiei INTER-ART, printre care şi al doilea volum de gânduri scrise de Anca Sas, care se dedică nu numai artelor, dar şi scrisului. Noul volum poartă titlul ”MOMENTOM” şi va beneficia de ilustraţiile autoarei. Curatorul evenimentului va fi Ștefan Balog, președintele Fundației INTER-ART, din Aiud.

Expoziția semnată de Anca Sas reprezintă un eveniment deosebit, prin care Fundatia Inter-Art continuă colaborarea cu Institutul Cultural Român din New York, un parteneriat de excepție, care, sub genericul ”Seară Inter-Art la New York”, marchează cu această ocazie (vernisaj în 17 noiembrie 2017, lucrările putând a fi văzute până la 4 decembrie 2017) cea de-a treia ediție.

”Oameni și noi” este o expoziție inedită, creată special pentru această sărbatoare a culturii, o nouă seară în care Fundația Inter-Art se prezintă, cu încredere, în fața exigentului public din New York. Este o poveste despre Om în general, despre condiția umană așa cum o percepe Anca Sas. Tânăra artistă surprinde din nou printr-o gândire matură, originală, care conturează o filosofie personală, percepția uneori sensibilă, alteori dură a unui univers personal care fascinează prin originalitatea expresiei.

Într-o lume nebună, în care omul devine neom, Anca Sas trage un semnal de alarmă și prezintă o alternativă inedită, prin care subliniază durerea și suferința, dar lasă loc și pentru speranța regăsirii unei inocențe pierdute, caută și descoperă șansa izbăvirii. Suntem, așadar, în fața unei notabile manifestări artistice care va persista și prin valoarea unei exprimări sincere și directe.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.