Acasă Politic Iohannis sesizează din nou CCR

Iohannis sesizează din nou CCR

DISTRIBUIȚI

148542 – 09112017 – Presedintele Klaus Iohannis a trimis joi CCR o sesizare de neconstitutionalitate asupra Legii privind achizitionarea imobilului Ansamblul conacului Bratianu – Florica situat in Stefanesti – Arges, de catre Ministerul Culturii si Identitatii Nationale.

”In ipoteza in care Ministerul Culturii si Identitatii Nationale ar dori sa cumpere monumentul istoric, norma de la art. 1 din legea supusa controlului de constitutionalitate poate fi interpretata ca un drept exclusiv instituit in favoarea acestuia. Or, un asemenea drept exclusiv stabilit prin lege presupune in mod corelativ obligatia vanzatorului de a vinde exclusiv ministerului, dreptul de dispozitie al titularului dreptului de proprietate fiind restrans in mod nejustificat. Asadar, acesta nu va putea instraina bunul catre un alt subiect de drept daca nu se ajunge la incheierea unui contract translativ de proprietate intre titularul dreptului de proprietate si Ministerul Culturii. In plus, in lipsa unui termen legal in cadrul caruia ministerul ar trebui sa isi exercite aceasta exclusivitate, obligatia vanzatorului apare ca perpetua”, se arata, intre altele, in sesizarea sefului statului.

Pe de alta parte, adauga documentul, in ipoteza in care Ministerul Culturii si Identitatii Nationale nu ar dori sa cumpere monumentul istoric, legea poate fi interpretata ca instituind o obligatie in sarcina ministerului.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.