Acasă Social Aparare MApN a ridicat în SEAP licitația pentru restaurarea Crucii de pe Caraiman

MApN a ridicat în SEAP licitația pentru restaurarea Crucii de pe Caraiman

DISTRIBUIȚI

149206 – 22122017 – Ministerul Apărării Naționale anunță începerea procedurii de achiziție de lucrări de restaurare, reabilitare și conservare a Monumentului Eroilor – Crucea de pe vârful Caraiman, dar și de amenajare  a spațiului expozițional din cadrul acestuia, documentele de atribuire fiind postate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), având numărul de anunţ 420377.Pentru reabilitarea obiectivului de investiţie imobiliară „Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război Mondial”, Secretariatul general a identificat oportunitatea obţinerii de finanţare europeană prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5, Prioritatea de investiţii 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural.

Cererea de finanţare a fost depusă la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, în data de 24 august 2016, iar ca urmare a parcurgerii etapei de evaluare tehnică şi financiară, proiectul a obținut 81,83 puncte. (SEAP).

Imobiliul Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război Mondial a fost transmis, în anul 2016, din domeniul public al oraşului Buşteni şi din administrarea Consiliului Local al oraşului Buşteni, în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Apărării Naţionale.

În luna iulie a anului 2017, a fost semnat contractul de finanțare  pentru restaurarea, reabilitarea și conservarea ”Crucii comemorative a eroilor români din Primul Război Mondial”, monument cultural și istoric de referință pentru România, simbol al eroismului înaintașilor noștri pentru înfăptuirea Marii Uniri.

Demersul de reabilitare şi implementare a proiectului este coordonat de Secretarul General al MApN, cu sprijinul Direcției Domenii și Infrastructuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.