Acasă Social Administratie Florea, pe urmele lui Vanghelie

Florea, pe urmele lui Vanghelie

DISTRIBUIȚI

  149270 – 05012018

Afacere de afacere la Primăria Sectorului 5

Strămutarea sediului Primăriei Sectorului 5 – acțiune derulată în septembrie 2017 (deși până și fostul edil pesedist Marian Vanghelie intenționa, înaintea arestării din 2015, să renoveze vechiului imobil situat pe Bd. Regina Elisabeta nr. 29 – 31) – presupune costuri de-a dreptul faraonice din fondurile celui mai sărac sector al Bucureștiului.

Concret, potrivit documentelor exclusive intrate în posesia PSnews.ro, edilul social-democrat Daniel Florea a închiriat – prin intermediul viceprimarului Marian Țigănuș, noul sediu al Primăriei Sector 5 (situat pe Str. Fabrica de Chibrituri nr. 9 – 11) cu 88.000 de euro pe lună. Contractul este semnat pe o perioadă de trei ani, ceea ce înseamnă că Primăria Sectorului 5 a decis să toace (doar pentru plata chiriei) o sumă exorbitantă: nu mai puțin de 3 milioane de euro!

PSnews.ro prezintă, în exclusivitate, atât Hotărârea nr. 77 a Consiliului Local Sector 5, din 16 iunie 2017, cât și Raportul final ”privind negocierile de închiriere a unui spațiu cu destinația de sediu administrativ al Primăriei Sectorului 5”, din 12 iunie 2017, documente care demonstrează, negru pe alb, scandaloasele cifre etalate mai sus. Raportul (semnat de viceprimarul Marian Țigănuș) relatează că Primăria a făcut un anunț public, în 4 noiembrie 2016, privind intenția de închiriere a unui spațiu corespunzător pentru desfășurarea activităților administrative, și susține că singura ofertă primită a fost din partea societății TATI GRUP DDBB SRL, care și-a manifestat disponibilitatea de a oferi spre închiriere imobilul situat pe Str. Fabrica de Chibrituri nr. 9-11.

Potrivit documentului citat, societatea amintită a solicitat, inițial, suma de 10 euro/mp pentru o suprafață utilă de 7.180, 17 mp. Cel puțin interesant este că, ulterior, Primăria Sectorului 5 a alcătuit o așa-numită ”comisie de negociere” (condusă de Marian Țigănuș) care a negociat diminuarea costului de 10 euro/mp la… 9,5 euro/mp, ajungând la o înțelegere finală ce viza alocarea unui spațiu mai mare: ”Comisia de negociere a ajuns la stabilirea unui preț final de 9,5 euro/mp exclusiv TVA pentru suprafața utilă totală de 8.855/mp față de 10 euro/mp exclusiv TVA, cât și dreptul de folosință a suprafeței de 2.800 mp curte și a 60 de locuri de parcare, în parcarea din fața clădirii și în curte, drept de folosință cu titlu gratuit (…) Durata contractului s-a stabilit la trei ani cu posibilitatea de prelungire tot de trei ani, dar și cu preemțiune de cumpărare”. Potrivit cifrelor de mai sus, chiria lunară aferentă noului sediu al Primăriei Sector 5 se ridică la 88.000 de euro. Întrucât contractul este semnat pe o perioadă de trei ani, Daniel Florea va ușura fondurile sectorului cu nu mai puțin de 3 milioane de euro, doar pentru chiria noului sediu.

Însă cheltuielile vor fi cu mult mai costisitoare, fiindcă la această sumă astronomică (repetăm: 3 milioane de euro) se vor adăuga, inevitabil, costurile de întreținere și utilități. Noul sediu al Primăriei Sector 5 este un imobil ”realmente gigantic”, dotat cu două etaje, două lifturi și mai multe anexe. Vastul imobil găzduiește (din septembrie 2017) birourile conducerii Primăriei, dar și ale directorilor ADP, AES și DGASPC. Tot în acestă clădire funcționează Centrul de Tineret ”Ștefan Iordache” și Casa de Căsătorii.

Semne de întrebare

Inevitabil, sumele risipite pe chiria noului sediu (dar și pe cheltuielile aferente strămutării) ridică numeroase semne de întrebare, cât se poate de firești, în condițiile în care, cu 3 milioane de euro, Daniel Florea și Marian Țigănuș ar fi putut să achiziționeze un imobil corespunzător, sau chiar să-l construiască de la zero! De asemenea, cei doi aveau și alternativa renovării vechiului sediu al Primăriei situat pe Bd. Regina Elisabeta nr. 29-31 – o clădire de patrimoniu -, acțiune care ar fi dus la economisirea unor considerabile fonduri publice. Până și fostul edil pesedist Marian Vanghelie intenționa, înaintea arestării din 2015, să renoveze clădirea. De altfel, din 2015 până în septembrie 2017, Primăria Sectorului 5 a funcționat într-un imobil de pe raza Sectorului 1 (Str. Constantin Mille nr. 10), iar Marian Vanghelie și interimarul Dan Iulian Croitoru anunțaseră că doreau renovarea și păstrarea vechiului sediu. Însă tandemul Daniel Florea-Marian Țigănuș a avut alte planuri.

Marian Țigănuș este un fost comisar de poliție, cercetat într-o anchetă IGP, în 2005, la acea vreme fiind suspectat că i-a protejat pe capii clanului Cămătaru. Controversele din jurul lui Țigănuș s-au iscat încă din 2003, când a fost amendat cu suma de 100.000 de lei de judecătorii care instrumentau dosarul lui Fănel Păvălache, pe motiv că nu a pus la dispoziția instanței cinci martori. – sursa: www.PSnews.ro, foto – Stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.