Acasă Anchete Interne Percheziţii în şapte judeţe

Percheziţii în şapte judeţe

DISTRIBUIȚI

149417 – 16012018 – Polițiștii din Olt au efectuat 17 percheziții în București și în 6 județe, la sediile unor firme și la domiciliile unor  persoane bănuite că au cauzat un prejudiciu de 2.000.000 de lei, prin evaziune fiscală.

La data de  16 ianuarie a.c., polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, efectuează 17 percheziții, în municipiul București și în județele  Olt, Dolj, Teleorman, Sibiu, Giurgiu și Ilfov.

Perchezițiile sunt efectuate la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală.

La acțiune au participat peste 70 de polițiști din Olt, din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și de la inspectoratele de poliție județene Dolj, Teleorman, Sibiu, Giurgiu și Ilfov.

În fapt, administratorul unei firme din județul Olt este bănuit că, în perioada 2011 – 2016, ar fi înregistrat achiziţii fictive, constând în obiecte de mobilier urban, de la 14 societăți comerciale, cu scopul de a diminua obligațiile de plată către bugetul de stat, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe profit și a T.V.A.. Plățile între firme au fost făcute prin numerar, iar bunurile a căror proveniență nu a putut fi justificată, au fost tranzacționate ulterior către instițutii și unități administrativ-teritoriale. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este în valoare de aproximativ 2.000.000 de lei” transmite Poliţia Română.

Totodată, Poliţia anunţă că  au fost puse în executare 14 mandate de aducere, iar  persoanele depistate au fost   conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.