Acasă Anchete Interne S-a găsit vinovatul: Şeful Poliţiei Române

S-a găsit vinovatul: Şeful Poliţiei Române

DISTRIBUIȚI
foto: facebook.com

149315 – 09012018 – Ministrul de interne, Carmen Dan, a anunțat marți că îl demite pe șeful Poliției Române, Bogdan Despescu, nemulțumită fiind de reacția și atitudinea în cazul suspectului pedofil angajat de mai mulți ani în Poliție. Ministrul a cerut, totodată, mai multor altor șefi din Poliție, printre care șeful Serviciului Omoruri, Radu Gavriș, „să facă un pas în spate”, scrie Digi24. 

Cătălin Ioniţă, chestorul-șef al Direcției Generale Anticorupție, îi ia locul lui Bogdan Despescu pentru următoarele şase luni.

Radu Gavriș, șeful Serviciului Omoruri, a criticat într-un interviu pentru sursa citată intenția puterii de a aduce modificări codurilor penale, astfel încât imaginile de pe camerele de supraveghere să nu mai poată fi folosite ca probe.

Carmen Dan s-a declarat total nemulțumită de explicațiile primite de la Poliție în cazul agentului suspectat de pedofilie, a criticat „abordarea superficială” a cazului și lipsa de asumare din partea celor care sunt responsabili.

Polițistul de la Rutieră, filmat într-un lift din Drumul Taberei având un comportament neadecvat față de doi minori, este suspectat în 15 alte cazuri de agresiune sexuală.

Ministrul Carmen Dan a criticat și modalitatea de testare a polițiștilor, nemulțumită că problema testelor psihologice care nu mai sunt corespunzătoare este adusă în discuție abia acum, după ce ani de zile s-a mers pe principiul „las’ că merge şi aşa”. Carmen Dan a dezvăluit, totodată, că se folosesc teste psihologice „fără licențe”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.