Acasă Externe Sebastian Kurz vrea alocaţii mai mici pentru copiii românilor din Austria

Sebastian Kurz vrea alocaţii mai mici pentru copiii românilor din Austria

DISTRIBUIȚI
Top candidate of Peoples Party (OeVP) and Foreign Minister Sebastian Kurz talks with journalists after leaving a polling station in Vienna, Austria October 15, 2017. REUTERS/Leonhard Foeger TPX IMAGES OF THE DAY

 149286 – 08012018 – Măsura a fost anunţată de noul cancelar, Sebastian Kurz, după o şedinţă a cabinetului său.Vor fi vizaţi, în general, copiii angajaţilor austrieci care provin din Europa de Est, scrie RRA. Multe locuri de muncă în sănătate şi în construcţii sunt ocupate de cetăţeni din România, Slovacia sau Ungaria.

Kurz a dat exemplul României, ţară în care sistemul austriac transferă 300 de euro pe lună pentru doi copii, sumă care se apropie, în opinia sa, de salariul mediu al unui român care munceşte. În Austria, coaliţia la putere include un partid de extremă dreapta, antiimigraţie, iar executivul de la Viena ar urma să facă economii de 2,5 miliarde de euro prin reducerea facilităţilor sociale şi a ajutoarelor pentru refugiaţi. Doar în 2016, Austria a transferat peste 270 de milioane de euro în străinătate, pentru a plăti alocaţiile a peste 130 de mii de copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.