Acasă Politic Parlamentul va ține ședință solemnă de Ziua Unirii Basarabiei cu România

Parlamentul va ține ședință solemnă de Ziua Unirii Basarabiei cu România

DISTRIBUIȚI
foto: ziarmoldova.md

149697 – 07022018 – Alianța pentru Centenar a reușit să impună pe ordinea de zi a actualei legislaturi a Parlamentului României să marcheze oficial Ziua Unirii Basarabiei cu Țara. Aleșii au votat marți organizarea unei ședințe solemne a camerelor reunite ale Parlamentului în ziua de 27 martie.

Cele peste 130 de organizații non-guvernamentale și instituții ale societății civile din România, Republica Moldova și Diaspora românească din cadrul Alianței pentru Centenar salută decizia adoptată prin vot de Parlamentul României de a celebra Ziua Unirii Basarabiei cu Țara prin ședință solemnă. Evenimentul este urmarea efortului de convingere a clasei politice românești de a pune temporar stop în lupta politică pe durata acestei zile simbolice, pentru a aduce un omagiu uneia dintre cele mai merituoase generații de români: cea care a înfăptuit Marea Unire.

”Data de 27 martie 1918 are o deosebită însemnătate pentru istoria României și salutăm gestul firesc al Parlamentului, ca principal for reprezentativ al cetățenilor români. Ședința solemnă pe care Parlamentul României o va organiza cu prilejul aniversării a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Țara este un semnal că 2018, Anul Centenar, este despre Basarabia, prima provincie unită cu Țara”, a declarat George Simion, președintele Acțiunii 2012, organizație membră a Alianței pentru Centenar.

Alianța pentru Centenar face un apel către partidele politice din România de a nu încerca să obțină capital de imagine cu ocazia ședinței solemne din 27 martie 2018 și amintește că Unirea provinciilor istorice ale României pe parcursul anului 1918 a fost un proiect de larg consens național, la care și-au dat mâna toate forțele politice ale vremii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.