Acasă Politic Ponta e hotărât rău

Ponta e hotărât rău

DISTRIBUIȚI

 149673 – 05022018 – Deputatul Victor Ponta a declarat, luni, că va depune o solicitare la DNA pentru a-i fi precizată calitatea în care a fost audiat în dosarul lui Liviu Dragnea, după ce acesta l-a acuzat din nou că este unul dintre denunţătorii din dosarul său. Ponta a susţinut că nu a depus în viaţa lui un denunţ, spunând că dacă va dovedi că a fost audiat doar în calitate de martor, Liviu Dragnea, ”cel mai mare mincinos din istoria politicii româneşti”, trebuie să demisioneze din Parlament şi din PSD. Dacă DNA va susține că Ponta este denunțător, atunci fostul lider al PSD spune că va demisiona imediat din Parlement.

Victor Ponta a făcut aceste declaraţii presei, luni, la instanţa supremă, unde s-a prezentat pentru a fi audiat în dosarul Turceni-Rovinari, în care este judecat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis în calitate de avocat.

Duminică seara, la RTV, Liviu Dragnea l-a acuzat din nou pe Victor Ponta că, alături de Dan Şova şi Teodor Niţulescu, este denunţător în dosarul Tel Drum. ”Turnătorii din dosar îi ştiu: Sova, Ponta, Niţulescu. Am auzit că unii se tot alintă. «Să-mi ceară scuze, că eu nu am spus”, a spus Dragnea.

În 13 noiembrie 2017, liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost pus sub urmărire penală sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul, într-un dosar în care sunt urmărite penal alte opt persoane, între care reprezentanţi ai firmei Tel Drum.

Potrivit procurorilor, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a iniţiat un grup infracţional organizat care acţionează şi în prezent şi din care au făcut şi fac parte funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi persoane din mediul de afaceri. Prejudiciul în acest dosar este de 30 de milioane de lei prin abuz în serviciu şi de 20 de milioane de euro prin fraudarea fondurilor europene.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.