Acasă Economie Țânțăreanu, pe lista celor mai mari datornici la bugetul statului

Țânțăreanu, pe lista celor mai mari datornici la bugetul statului

DISTRIBUIȚI
foto: wowbiz.ro

149731 – 08022018 – Cetateanul.net publică ”topul” realizat de ANAF cu cei mai mari datornici dintre romani la 31 decembrie 2017. Cei mai mari datornici dintre romani sunt politicienii afaceristi din domeniul imobiliar, avocati, ciobani si comercianti cu flori.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) are de recuperat peste un miliard de lei de la primii 300 de romani cu cele mai mai mari restante de plata ale obligatiilor fiscale la bugetele publice. Trebuie precizat ca este vorba doar despre datorii ale persoanelor fizice care desfasoara activitati comerciale, cum ar fi dezvoltatorii imobiliari care si-au trecut cladiri rezidentiale pe persoana fizica pentru a evita anumite taxe si impozite, avocati si comercianti de fier vechi sau de flori. O alta sursa a datoriile o reprezinta si condamnarile penale in care s-au stabilit prejudicii privind obligatiile fiscale.

Printre cei mai mari datornici la bugetele publice sunt nume sonore, unele bizare. Printre vedetele care se afla in acest top ii amintim pe Cristian Tantareanu, din Corbeanca (6,5 milioane de lei datorii), avocatul Catalin Dancu (2,7 milioane de lei datorii) si Theodor Berna, patronul de la Tehnologica Radion (2,6 milioane de lei datorie).

Primul este Robert Negoita, primarul Sectorului 3 din Capitala, cu datorii de peste 236,95 de milioane de lei. Locul al doilea este ocupat de Florin Mateiu, din orasul Victoria, judetul Brasov. El are un debit acumulat de 104,75 milioane de lei, cu zece milioane de lei mai mare decat pe lista publicata de ANAF in luna mai 2016. Pe pe locul trei se afla Emil Sorin Cibu, din regiunea Cluj cu 21,1 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.