Acasă Politic Toader se joacă cu răbdarea unora

Toader se joacă cu răbdarea unora

DISTRIBUIȚI

149839 – 15022018 – La 22 februarie ministrul Justiției, Tudorel Toader, va prezenta raportul cu privire la evaluarea Ministerului Public, DNA și DIICOT, în plenul camerelor reunite ale Parlamentului.

Tudorel Toader a declarant joi seara că, înainte de a accepta demnititatea de ministru al Justiției, a discutat cu liderii coaliției. ”Am primit garanții de neimplicare a factorului politic în deciziile pe care le voi lua, ceea ce s-a respectat și se respectă. Astăzi, înaintea ședinței de Guvern am avut o întrevedere cu doamna prim-ministru referitoare la evaluarea Ministerului Public, solicitându-mi să comunic public rezultatul evaluării, indiferent care vor fi acestea. Potrivit legii, voi prezenta în camerele reunite ale Parlamentului raportul privind activitatea desfășurată la nivelul Ministerului Public, la nivelul DNA, la nivelul DIICOT. Prezentarea respectivului raport va avea loc joi viitore. Potrivit legii, voi prezenta în cam reunite ale Parlamentului raportul privind activitatea desfășurată la nivelul Ministerului Public, la nivelul DIICOT și la nivelul DNA. Prezentarea respectivului raport constituie o obligație a ministrului Justiției, e prevăzută în articolul 79 din legea privind organizarea judiciară. Distinct de raportul pe care îl voi prezenta în Parlamament, săptămâna următoare, joi, la o oră pe care o voi comunica în timp util, voi face o informare de presă, în care voi prezenta conținutul și concluzțiile raportului cu referire la activitatea DNA”.

Ministrul Justiţiei şi-a întrerupt vizita în Japonia la solicitarea Vioricăi Dăncilă, care spunea că va avea o discuţie cu Toader şi îi va cere să aibă ”o declaraţie în ceea ce priveşte decizia” legată de Direcţia Naţională Anticorupţie, în urma acuzaţiilor aduse instituţiei.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, miercuri seara, că nu are niciun motiv să demisioneze pentru că a respectat legea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.