Acasă Externe Teodor Meleșcanu: România dorește să contribuie activ la relansarea proiectului european

Teodor Meleșcanu: România dorește să contribuie activ la relansarea proiectului european

DISTRIBUIȚI

145316 – 16032018 – Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a avut pe 15 martie 2018, întrevederi la Berlin cu Jan Hecker, consilierul pentru politică externă al cancelarului federal, cu Gunther Krichbaum, președintele comisiei pentru afaceri europene din Bundestag și cu Norbert Röttgen, preşedintele comisiei de afaceri externe din legislativul federal.

Vizita a avut loc în prima zi după instalarea noului guvern de la Berlin condus de cancelarul federal Angela Merkel.

Consultările cu oficialii germani au reliefat cooperarea foarte bună româno-germană, ministrul Meleșcanu exprimând încrederea că relațiile vor continua să se dezvolte în același spirit constructiv și pe durata mandatului actualului executiv federal.

În discuțiile cu interlocutorii germani, au fost subliniate atuurile relației bilaterale, raporturile comerciale echilibrate și interesele comune de politică externă, precum şi rolul important al minorității germane din România şi al comunității românești din Germania. Discuțiile au vizat şi evoluțiile politice şi economice din România.

Ministrul afacerilor externe a evidențiat faptul că România dorește să contribuie activ la relansarea proiectului european, asumându-și parte a acestui deziderat prin organizarea summit-ului european extraordinar de la Sibiu din 9 mai 2019, pe perioada deținerii Președinției Consiliului Uniunii Europene.

Consultările s-au concentrat, de asemenea, pe necesitatea de a menține deschis dialogul privind extinderea UE și de a promova parcursul european al statelor din Balcanii de Vest şi din Vecinătatea estică, în contextul multiplelor provocări interne și externe la adresa Uniunii. De asemenea, a fost subliniată de ambele părţi necesitatea intensificării cooperării în cadrul Strategiei Europene pentru Regiunea Dunării.

Ministrul român a subliniat că România va coopera îndeaproape cu ţările care vor deţine preşedinţia Consiliului UE în următorii ani, pentru a asigura continuitatea şi eficienţa acțiunilor Uniunii Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.