Acasă Externe 58 de morți și 2.771 de răniți la protestele de luni din...

58 de morți și 2.771 de răniți la protestele de luni din Fâșia Gaza

DISTRIBUIȚI
foto:digi24

146278 – 15052018 – Conform EFE, care citează ministerul palestinian al Sănătăţii, în protestele de luni şi-au pierdut viaţa 58 de persoane, iar alte 2.771 au fost rănite în confruntările cu forțele israeliene în Fâșia Gaza. Israelul susține că militanții Hamas au încercat să forțeze frontiera în semn de protest față de mutarea Ambasadei SUA la Ierusalim.

Ministrul Securității Publice din Israel, Gilad Erdan, a declarat că numărul morților din Gaza ”nu indică nimic – așa cum numărul naziștilor care au murit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial nu face ca nazismul să poată fi explicat sau înțeles. Există un singur adevăr. El a mai spus că Israel nu și-a dorit această vărsare de sânge și a dat vina pe liderii Hamas care se folosesc în mod cinic de moartea oamenilor.

Ierusalim a fost și va rămâne capitala poporului evreu, capitala Statului Israel, a afirmat prim-ministrul israelian, adăugând ulterior că e vorba de o capitală nedivizată, aluzie de revendicările palestinienilor care și-ar dori capitala tot aici.

SUA sunt cel mai bun prieten al Israelului, a declarat premierul Benjamin Netanyahu, adăugând că Donald Trump a scris istorie recunoscând Ierusalimul drept capitală a Statului Israel.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, și-a exprimat temerile, într-o conferinţă de presă, că mutarea Ambasadei va duce la creşterea tensiunilor în Orientul Mijlociu.

Donald Trump a scris pe Twitter că transferul Ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim reprezintă ”’o zi mare pentru Israel”’. Președintele SUA a transmis și un mesaj video participanților la ceremonia de inaugurare a misiunii diplomatice la Ierusalim.

După șase săptămâni de proteste ale palestinienilor față de decizia lui Donald Trump de a muta Ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim, confruntările dintre protestatari și forțele israeliene au atins punctul culminant ieri dimineață, relatează Deutsche Welle.

Circa 50.000 de palestinieni s-au adunat luni dimineață în 10 puncte de-a lungul frontierei dintre Fâșia Gaza și Israel, pentru a protesta față de mutarea Ambasadei americane la Ierusalim, oraș revendicat și de israelieni și de palestinieni drept capitală. – sursa: EurActiv.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.