Acasă Externe Premierul s-a întâlnit și cu reprezentanți ai conducerii Comunității Sant’Egidio

Premierul s-a întâlnit și cu reprezentanți ai conducerii Comunității Sant’Egidio

DISTRIBUIȚI

146256 – 14052018 –  Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut duminică, 13 mai, la Roma, o întâlnire cu reprezentanți ai conducerii Comunității Sant’Egidio, la invitația acestora.

Șeful Executivului a evidențiat aspecte legate de vizita la Sfântul Scaun și primirea de către Sanctitatea Sa Papa Francisc. Totodată, premierul Dăncilă a apreciat implicarea Comunității Sant’Egio în organizarea vizitei Sanctității Sale Papa Ioan Paul al II-lea în România, prima vizită a unui Papă în țara noastră.

În cadrul întrevederii, reprezentanții conducerii Comunității Sant’Egidio au salutat intenția Sanctității Sale Papa Francisc de a vizita România în prima parte a anului 2019.

Discuțiile s-au centrat, de asemenea, asupra sprijinului pe care România îl poate oferi acțiunilor în domeniul umanitar, al prevenirii conflictelor și menținerii păcii pe care Comunitatea le desfășoară la nivel internațional. Prim-ministrul a vorbit, printre altele, şi despre proiectele Guvernului în domeniul social.

Au fost discutate oportunități de aprofundare a colaborării. Premierul Viorica Dăncilă a exprimat aprecierea pentru activitatea Comunității Sant’Egidio, subliniind dorința Executivului de la București de a demara o serie de evenimente comune, cum ar fi prezentarea unei expoziții în Capitala României, sub înaltul patronaj al Guvernului, referitoare la copiii cu sindrom Down. În acest sens, Manuela Hărăbor, consilier onorific al prim-ministrului Viorica Dăncilă, se va deplasa la Roma în perioada imediat următoare, pentru a pune bazele unui parteneriat.

Șeful Executivului a primit cu ocazia vizitei o plachetă care marchează celebrarea a 50 de ani de la înființarea Comunității Sant’Egidio, informează Guvernul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.