Acasă Cultura/Media Studenţii din Bucureşti  promoveaza patrimoniul cultural şi natural al României

Studenţii din Bucureşti  promoveaza patrimoniul cultural şi natural al României

DISTRIBUIȚI

 146405 – 22052018 – În perioada 25 – 28 mai 2018, sub egida Ministerului Tineretului şi Sportului, Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti realizează prima etapă de teren, din acest an, a proiectului Romania Student Tour – program naţional de redescoperire şi promovare a patrimoniului cultural şi natural al României.

Cu acest prilej, sunt programate deplasări în aria geografică a judeţului Sibiu, având ca obiective: ansambluri arhitecturale, tradiţiile şi obiceiurile din zonă, parcuri şi rezervaţii naturale, situri fosilifere şi arheologice.

Acţiunea este dedicată Centenarului Marii Uniri şi Anului European al Patrimoniului Cultural.

Romania Student Tour constituie un concept original privind redescoperirea şi promovarea patrimoniului cultural şi natural al României. O echipă ce renaşte an de an, în urma celei mai importante competiţii naţionale de artă fotografică dedicată în exclusivitate tinerilor, pune în aplicare un trio-dimensional „ştiinţă, pasiune, artă”.

Succesul remarcabil înregistrat la numeroase evenimente culturale şi de tineret în plan intern şi internaţional a demonstrat, pe deplin, că Romania Student Tour este un produs cultural cu consistenţă valoroasă şi o vizibilitate notabilă. Prin fotografie, ca mediu informaţional, prin modalitatea de abordare şi prezentare, descoperim la România Student Tour o lume fascinantă, cu o profundă încărcătură emoţională, o Românie reală.

Imaginile rezultate din aceste incursiuni vor sta la baza realizării catalogului foto „Sibiu, capitala, capitalelor”, ce se doreşte reprezentativ pentru această regiune cu un potenţial deosebit, şi care permite publicului larg să cunoască şi să fie cucerit de resursele locurilor, de natură, oameni, tradiţie, istorie şi de obiectivele sale turistice.

Catalogul va fi prezentat în seria de manifestări „Sibiu, Regiune Gastronomică Europeană 2019”, dar şi la diverse evenimente naţionale şi internaţionale.

În urma acestor acţiuni, vor fi organizate la Bucureşti, cât şi în alte localităţi din regiunea explorată, expoziţii de fotografie.

În palmaresul programului sunt consemnate acţiuni ce s-au concretizat în 10 cataloage foto de mare succes: Dobrogea la răscrucea timpurilor, Descoperirea Naturii în Gorjul montan, Ţinutul Vulcanilor, Ţara dintre Crişuri, Din lumea Banatului, Haţeg ţinutul dinozaurilor, Din tainele Bucovinei, Ţinutul Neamţului, Enigmele Buzăului, Plaiurile Vrancei. Sursa: Curierul Naţional

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.