Acasă Social Vrem Europa, nu dictatură

Vrem Europa, nu dictatură

DISTRIBUIȚI

 146207 – 09052018 – Azi, 9 mai 2018, de ziua Europei, Ștafeta steagului Uniunii Europene ajunge la București. La ora 15.00, membri ai grupurilor civice din Diaspora și București vor desfășura un steag al Uniunii Europene (10,5m x 7,5m) în fața sediului Reprezentanței Comisiei Europene în România, Strada Vasile Lascăr 31 – UTI Business Center.

Facem acest gest simbolic din două motive: pentru că astăzi este ziua Europei și pentru că pe 12 mai vom ieși din nou în stradă, în Piața Victoriei, pentru a pune răspicat: “Vrem Europa, nu dictatură!”.

Dorim să transmitem tuturor că românii susțin și promovează valorile europene și că România face parte din marea familie europeană. Justiția independentă, domnia legii, valorile democratice, transparența, integritatea publică, toleranța sunt indisolubil legate de apartenența noastră la Uniunea Europeană și trebuie să le păstrăm și să le apărăm cu toată hotărârea.

Suntem generația care a avut șansa să vadă cu adevărat ce înseamnă democrația și valorile europene. Suntem generația care le prețuim și nu vom renunța la ele, doar pentru că stau în calea salvării de dosare penale a unor lideri politici.

Ștafeta Steagului Uniunii Europene este o acțiune care s-a născut în luna Februarie 2017, la Galați. Steagul U.E. – obiectul și „personajul principal” al acestei acțiuni – reprezintă simbolul dorințelor noastre pentru o lume dreaptă, pentru unitate, pentru valori europene la noi în țară. Încărcat cu toate aceste mesaje, Steagul a pornit într-o ștafetă prin peste 25 de orașe ale Europei, acolo unde oamenii l-au dorit și unde oamenii își doresc să fie europeni.
 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.