Acasă Economie Brașov, București și Constanța se reunesc într-o asociație de dezvoltare durabilă

Brașov, București și Constanța se reunesc într-o asociație de dezvoltare durabilă

DISTRIBUIȚI

146609 – 08062018 –Primarul general al municipiului București, Gabriela Firea, a semnat, alături de edilii din Brașov, George Scripcaru, și Constanța, Decebal Făgădău, Memorandumul de cooperare privind dezvoltarea integrată a Axei de Dezvoltare Brașov-București-Constanța. În baza acestui Memorandum, cele trei municipii se vor asocia în vederea realizării unui scop comun: dezvoltarea durabilă, a lor și a zonelor limitrofe acestora.

Firea, a prezentat detalii cu privire la asociere: “Practic, ne-am exprimat acordul de a înființa împreună o asociație intercomunitară de dezvoltare durabilă, în special pentru domeniile conectivitate, transport și turism. Specialiștii vor lucra la platforma juridică, vom avea și un Statut al asociației, care va fi public. Ce ne dorim este să punem în valoare cele mai importante zone turistice ale României: litoralul, muntele și capitala. Iar pentru un turism de calitate avem nevoie de infrastructură, domeniu ce poate fi dezvoltat inclusiv prin astfel de parteneriate”.

Realizarea de proiecte de dezvoltare de interes zonal sau regional, planificarea comună a investițiilor publice și furnizarea în comun de servicii publice de calitate sunt, conform documentului, principalele beneficii ale parteneriatului. Asociația va putea atrage inclusiv fonduri europene pentru proiectele inițiate.

Modalitățile concrete de colaborare se referă la integrarea Planurilor de Mobilitate ale Bucureștiului, Brașovului și Constanței, de exemplu prin crearea de puncte intermodale de transport, și la proiecte comune de promovare turistică – prin ofertarea de pachete turistice integrate:

 

“Turiștii care au în vedere un sejur pe litoralul românesc vor avea posibilitatea să viziteze și obiectivele turistice de la munte și din Capitală și, similar, cei care vizitează Brașovul sau Bucureștiul vor avea la dispoziție informații despre celelalte zone. Compania municipală de turism pe care am înființat-o la București va pregăti, în perioada următoare, pachete turistice și, de asemenea, o campanie de promovare a acestora, care va cuprinde elemente și obiective din Capitală, cât și din zona municipiilor Constanța și Brasov. Cred că este un pas foarte important, pentru că turismul contribuie, în țările care dau valoare și importanță acestui domeniu, cu un procent semnificativ la PIB”, a completat Firea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.