Acasă Social Noi proteste în București și în marile orașe

Noi proteste în București și în marile orașe

Decizia pronunțată de magistrații Înaltei Curți în dosarul ”Bombonica” a stârnit un puternic val de emoție publică Protestatarii au cerut demisia liderului PSD din funcțiile publice

DISTRIBUIȚI

146779 – 22262018 – Joi seara, pentru a doua zi consecutiv, în București dar și în alte orașe din țară, au avut loc proteste după ce Parlamentul a adoptat modificările aduse Codului de Procedură Penală. Protestatarii au cerut demisia liderului PSD, Liviu Dragnea, din funcțiile publice, după ce magistrații Înaltei Curți au pronunțat o nouă pedeapsă cu închisoarea (3 ani și 6 luni cu executare), în primă instanță, pentru instigare la abuz în serviciu, în dosarul angajărilor fictive de a DGASPC Teleorman. Dragnea a fost achitat pentru fals intelectual. Sentinţa dată de ÎCCJ nu este definitivă.

În Piața Victoriei, protestatarii au transmis în difuzoare „Oda Bucuriei”, imnul Uniunii Europene, au cântat imnul național, au aprins lanternele telefoanelor și au afișat pancarte cu mesaje antiguvernamentale.

Manifestația a început în jurul orei 18.00. Inițial, a fost anunțată pe pagina de Facebook a comunității Corupția Ucide ca o continuare a protestului de miercuri seara, când ținta revoltei a fost modificarea Codurilor penale.

Mesajele celor prezenți în Piață s-au schimbat, însă, după aflarea veștii că Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță.

Spre deosebire de seara precedentă, manifestarea a decurs fără incidente, iar organizatorii au rugat Jandarmeria să închidă una dintre arterele de circulație, pentru a nu apărea din nou tensiuni.

Proteste au avut loc și marile orașe din țară. La Cluj, protestatarii au început să se adune în centru, la scurt timp după anunțul condamnării președintelui PSD. Și în Brașov, Iași, Timișoara, sute de manifestanți au cerut în stradă independența justiției și renunțarea la modificarea Codurilor penale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.