Acasă Presa Locala Marea ”țânțariadă” în Iflov

Marea ”țânțariadă” în Iflov

DISTRIBUIȚI

147413 – 09082018 – Consiliul Județean Ilfov, prin Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov acționează pentru combaterea insectelor de disconfort (țănțari adulți) pe întreg arealul județului Ilfov, respectiv pe 14.700 de hectare

Astfel. potrivit Viitorulilfovean.ro, între 13 și 22 august, începând cu orele 22.00, se va efectua tratamentul terestru în interiorul localităților (spaţii verzi de utilitate publică, aliniamente, DJ, gropi gunoi şi alte focare).

Se va folosi insecticidul SOLFAC EW 50 pe baza de Cyfluthrin 5% w/w, în doză de 40ml/ha. Produsul este toxic pentru albine, pești și organisme acvatice (acționează prin contact și ingestie) motiv pentru care este necesară înștiințarea apicultorilor și a cetățenilor de pe raza localităților.

Pentru a evita evenimentele neplăcute ce pot apărea pe parcursul acțiunii de dezinsecție, la fața locului, va fi prezent câte un delegat din partea fiecărei primării.

Între 13 și 19 august, marea ”țânțariadă” se va desfășura în Afumați, Ștefăneștii de Jos, Petrăchioaia, Dascălu, Brănești, Găneasa, Pantelimon, Dobroești, Otopeni, Tunari, Moara Vlăsiei, Nuci și Gradiștea.

Între 14 și 20 august, acțiunea vizează localitățile Balotești, Chitila, Mogoșoaia, Buftea, Periș, Corbeanca, Cornetu, Clinceni, Dragomirești Vale, Domnești, Măgurele și JIlava, iar între 16 și 20 august localitățile Coirogârla, Chiajna, 1 Decembrie, Dărăști, Vidra, Popești-Leordeni, Copăceni, Bragadiru, Glina, Berceni, Cernica și Voluntari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.