Acasă Social Primaria Capitalei va înființa o bancă de alimente, o cantină socială și...

Primaria Capitalei va înființa o bancă de alimente, o cantină socială și un centru de asistență pentru mamă și copil

DISTRIBUIȚI

147547 – 24082018 –  Proiectul prin care Primăria Capitalei va înființa o bancă de alimente, o cantină socială precum și un centru de asistență pentru mamă și copil și reintegrare socio-profesională, a fost aprobat ieri în ședința Consiliului General al Municipiului București. Proiectul va fi implementat prin Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București.

Primarul General, Gabriela Firea: „Dat fiind faptul că Municipiul Bucuresti este singura capitală europeană care nu are o bancă de alimente care să răspundă nevoii de hrană a copiilor și adulților provenind din familii defavorizate, ne propunem edificarea unui complex, în sectorul 5, care să cuprindă o bancă de alimente, o cantină socială cu capacitatea de aproximativ 200 locuri/serie, precum și un Centru de formare profesională unde vor fi organizate cursuri de calificare destinate persoanelor defavorizate: șomeri de lungă durată, tineri care părăsesc sistemul de protecție al copilului, victime ale violenței domestice, mame cu copii mici si nivel scăzut de calificare”.

Banca de alimente va putea prelua din piață alimentele nevandabile, donate de către producătorii din industria alimentară și retaileri, în timp util, redistribuindu-le organizațiilor neguvernamentale din domeniul social sau distribuind în mod direct categoriilor defavorizate. Deja a fost demarat un prim proiect pilot al băncii de alimente cu două lanțuri de retail, care acoperă o parte a sectorului 4, pentru a testa cele mai eficiente metode de distribuție rapidă și de a începe procedurarea activităților.

Valoarea totală a investiției preconizate a fi realizată în 12 luni este de 72,4 milioane lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.