Acasă Politic Teama de a deveni țăran

Teama de a deveni țăran

DISTRIBUIȚI

  147867 – 26092018 – Deputatul PSD Ioan Sorin Roman, membru al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice, trage un semnal de alarmă cu privire la deficitul de specialiști din agricultură.

”Deși România are un extraordinar potențial agricol și există o cerere uriașă de specialiști, tinerii români încă evită să se specializeze în acest domeniu. Teama de a deveni țăran, cuvânt care în timp a căpătat un sens peiorativ, îi determină pe cei mai mulți să nu urmeze cursurile școlilor agricole. Efectele acestei mentalități sunt catastrofale pentru agricultura românească. Am ajuns în situația în care doar 3% din fermierii români au la bază o școală agricolă”, a declarat deputatul Ioan Sorin Roman.

Deputatul susține că lipsa mecanizatorilor este o problemă cu care se confruntă aproape toți fermierii din țară. ”Marii fermieri investesc anual milioane de euro în utilaje agricole performante, dar nu au pe cine urca în ele. Așadar, trebuie să fim realiști și să recunoaștem că, dacă dorim ca în România să se facă agricultură modernă, este nevoie să promovăm liceele agricole, să le modernizăm, să nu mai permitem să fie cenușăresele sistemului de educație”, a conchis parlamentarul social-democrat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.