Acasă Anchete Interne Exercițiu comun de apărare chimică, biologică, radiologică și nucleară (CNRNe)

Exercițiu comun de apărare chimică, biologică, radiologică și nucleară (CNRNe)

DISTRIBUIȚI
foto:defenseromania.ro

148562 – 19112018   – Ambasada Statelor Unite ale Americii în țara noastră a organizat, la 15 noiembrie a.c., primul exercițiu comun de apărare chimică, biologică, radiologică și nucleară (CBRNe), în colaborare cu forțele de securitate și intervenție din România.

Conceput cu scopul de a testa capacitatea de intervenție și de coordonare după un atac simulat, exercițiul a implicat echipele specializate din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și Brigăzii Antiteroriste a Serviciului Român de Informații. Scenariul a evidențiat rolul agențiilor partenere din România în planificarea, răspunsul și limitarea consecințelor unui incident de natură CBRNe.

Acest eveniment reprezintă încununarea unui parteneriat de mai mulți ani între autoritățile române și Ambasada SUA cu scopul de a îmbunătăți abilitățile României de a reduce amenințările reprezentate de armele de distrugere în masă.

De peste 15 ani, Agenția de Reducere a Amenințărilor în Domeniul Apărării (DTRA) din cadrul Departamentului de Apărare sprijină România în derularea unor programe de pregătire și asistență cu scopul de a perfecționa cunoștințele în domeniul prevenirii, detecției, interdicției și investigării incidentelor cu arme nucleare, biologice și chimice sau cu alte materiale.

DTRA a oferit recent sprijin financiar printr-o donație semnificativă de echipamente specializate de protecție, detecție, monitorizare și decontaminare către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General al Poliției Române.

În valoare de peste 380,000 de dolari, echipamentele vor contribui la buna desfășurare în România a misiunilor de primă intervenție și a celor investigative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.