Acasă Anchete Interne Percheziții la o grupare infracțională specializată în trafic de migranţi

Percheziții la o grupare infracțională specializată în trafic de migranţi

DISTRIBUIȚI

148704 – 28112018 –   Miercuri, polițiștii specializați în combaterea criminalităţii organizate din București, cu sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., au descins la membrii unui grup infracţional, format din cetăţeni români şi străini. Persoanele în cauză ar fi traficat  peste 300 de migranți,  majoritatea de origine afro-asiatică, pe ruta Turcia-Bulgaria-Serbia-România.

La data de 28 noiembrie a.c.., polițiști din cadrul  Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au efectuat 15 percheziţii, în judeţul Timiş, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în trafic de migranţi.

Investigațiile au relevat că, în perioada 2017-2018,  pe teritoriul României, cât și pe teritoriul Turciei, Bulgariei, Serbiei şi Germaniei, membrii grupului (cetăţeni români şi străini din Egipt, Siria şi din Turcia), ar fi tranzitat migranți, cu vârste cuprinse între 3 și 65 de ani.

Pe teritoriul României, grupurile de migranți ar fi fost adăpostite și cazate (la mai multe adrese din judeţul Timiş şi din București). Ulterior, ar fi fost călăuzite spre frontiera de vest, pentru a trece ilegal, ascunși în mijloace de transport, cu intenţia de a ajunge pe teritoriul statelor din spaţiul Schengen. Aici, erau sfătuiți să solicite azil. S-a  stabilit că gruparea infracțională ar fi traficat  peste 300 de migranți,  majoritatea de origine afro – asiatică. La sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală vor fi aduse, la audieri, 24 de persoane.

În acțiune au fost angrenați şi polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara și colegi din cadrul Inspectoratul General pentru Imigrări.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.