Acasă Economie Gabriela Firea: ”Vom achizitiona 430 de mijloace de transport in comun moderne...

Gabriela Firea: ”Vom achizitiona 430 de mijloace de transport in comun moderne si nepoluante care vor innoi parcul auto al STB”

DISTRIBUIȚI

  150509 – 24052019 –    Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a semnat, impreuna cu vicepremierul Vasile-Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei publice, contractele de finanţare din fonduri europene aferente a 11 proiecte depuse în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014 – 2020.

            Proiectele vizeaza achizitia a 80 de tramvaie, 100 de autobuze electrice precum si modernizarea unui tronson de 1,1 km cale dublă linie de tramvai pe Bd. Vasile Milea.

            Firea: ”Am semnat astăzi 11 contracte de finanţare în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, în valoare totală de aprox. 230 de milioane de euro, din care valoarea finanţării nerambursabile este de peste 177 milioane euro. Cu aceste fonduri se vor achiziționa 80 de tramvaie noi, 100 de autobuze electrice si va fi modernizata linia de tramvai de pe bd. Vasile Milea. Este o noua etapă, extrem de importanta a programului de înnoire  a parcului auto al STB, pe care l-am demarat de la începutul mandatului. După cum știți, alte două contracte de finanțare pe POR au fost deja semnate în luna octombrie, respectiv decembrie 2018 și vizeaza achiziţia a 20 de tramvaie pentru liniile 55 si 40. Valoarea totală a celor 2 proiecte este de aprox. 42 milioane euro, iar valoarea finanţării nerambursabile este de aprox. 34 milioane euro. Valoarea totală a acestor 13 proiecte depuse în cadrul POR este de peste 272 milioane euro, iar finanțarea nerambursabilă depășește 212 milioane euro”.

            De asemenea, Firea a mai explicat că există în derulare alte două proceduri de achiziţie publică pentru 100 de troleibuze noi (lansată februarie 2019) și 130 de autobuze hibrid (martie 2019), valoarea estimată a achizițiilor fiind de peste 96 milioane euro, peste 71 de milioane fiind finanțare nerambursabilă de la Fondul de Mediu. Ambele proceduri sunt în etapa de evaluare tehnică a ofertelor.

            Suciu: ”Vom modifica legislatia achizitiilor publice”

            La randul sau, ministrul Dezvoltării a declarat că odata cu aceste contracte, se apropie de un grad de contractare în jur de 87%  si speră ca alte contracte ale primariei ”sa ne ajute ca la sfarsitul acestui an sa avem un grad de contractare de 95% pe POR”. ”Ca sa nu mai repetam greseli facute de altii, vom modifica legislatia achizitiilor publice, astfel incat acest sir nesfarsit al contestatiilor sa nu se mai repete, iar ceea ce ne-am angajat impreuna, autoritati locale si centrale, sa poata fi dus la bun sfarsit”.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.