Acasă Politic Dăncilă candidează singură pentru șefia PSD

Dăncilă candidează singură pentru șefia PSD

DISTRIBUIȚI

  150809 – 20062019 –    Daniel Suciu, Ecaterina Andronescu şi posibil Titus Corlăţean ar vrea să candideze pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD, în timp ce pentru cea de secretar general ar dori să intre în competiţie Robert Cazanciuc şi Felix Stroe au spus surse din partid, pentru Mediafax.

            Viorica Dăncilă este probabil să rămână singurul candidat pentru şefia PSD la Congresul extraordinar din 29 iunie, au precizat sursele citate.

            Partidul ar putea avea, vinerea viitoare, şedinţa CEx pentru validarea candidaţilor pentru cele trei funcţii de conducere.

            Pentru funcţia de preşedinte executiv ar dori să candideze vicepremierul şi ministrul Dezvoltării Daniel Suciu, însă nu se ştie dacă are susţinerea organizaţiei PSD Bistriţa-Năsăud. De asemenea, este posibil ca în competeţie ar mai dori să se înscrie Titus Corlăţean şi Ecaterina Andronescu.

            Andronescu are tactica prin care susţine că vrea să candideze la şefia PSD ca să i se spună nu candida pentru că îţi dăm funcţia de preşedinte executiv, au explicat sursele PSD. La fel şi Marian Oprişan ar candida pentru funcţia preşedinte executiv numai ca să i se dea funcţia de ministru pe care o doreşte, cea de vicepremier şi ministru al Dezvoltării.

Pentru funcţia de secretar general ar vrea să candidez Robert Cazanciuc şi liderul PSD Constanţa Felix Stroe.

            Sursele citate au spus că Viorica Dăncilă la secretar general posibil să meargă pe varianta Felix Stroe şi la preşedinte executiv mai caută variante, deoarece nu ar fi prea mulţumită de aceste variante. Preşedintele interimar al PSD l-ar fi dorit pe Marian Oprişan să fie numărul doi în partid, însă a fost o reticenţă la ultima şedinţă CEx. Prin urmar, Dăncilă este în căutare de tot felul de alternative.

            ”Există din nou o variantă vehiculată să meargă chiar cu Eugen Teodorovici. A mai spus premierul asta de câteva ori «o funcţie pentru domnul Teodorovici». A vrut atunci încă din primul BPN să îi dea o funcţie, cea de purtător de cuvânt, însă el a refuzat. De aceea a fost pus Mihai Fifor”, au afirmat sursele.

            Premierul va avea întâlniri informale cu liderii de organizaţie în acest week-end, care s-ar putea desfăşura la Neptun.

            Social-democraţii se vor reuni în Congres pe 29 iunie, pentru alegerea preşedintelui, preşedintelui executiv şi a secretarului general.

            De asemenea, statutul va fi modificat în aceeaşi zi cu Congresul, în sensul alegerii funcţiilor de conducere ale PSD prin delegaţi, mergându-se pe acelaşi număr de delegaţi care au fost la congresul anterior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.