Acasă Politic Fifor le-a cerut prefecților să-și amâne concediile

Fifor le-a cerut prefecților să-și amâne concediile

DISTRIBUIȚI

151267 – 31072019 – Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, le-a solicitat prefecților și șefilor structurilor județene ale MAI să efectueze în cel mai scurt timp o analiză privind principalele riscuri și vulnerabilități existente la nivelul fiecărui județ.

Solicitarea a fost transmisă în cadrul unei ședințe organizate în sistem videoconferință astăzi, 31 iulie 2019.

Ministrul a solicitat ca analiza să se axeze în principal pe vulnerabilitățile ce țin de ordinea publică, nivelul infracționalității, stadiul și gradul de rezolvare a sesizărilor și a dosarelor penale, precum și pe principalele riscuri la adresa cetățenilor în fiecare județ.

A solicitat, de asemenea, ca analiza să cuprindă și situațiile referitoare la siguranța în școli, la numărul de infracțiuni comise în incinta unităților de învățământ și în zona adiacentă acestora. Aceste rapoarte urmează să fie finalizate în maxim o săptămână.

 De asemenea, prefecții au primit dispoziție să ia măsurile necesare, în colaborare cu inspectoratele școlare județene, pentru a se asigura că unitățile de învățământ sunt pregătite pentru începerea anului școlar.

Mihai Fifor le-a cerut prefecților să își amâne concediile, pentru a asigura personal comanda instituțiilor în această perioadă și să se implice activ în coordonarea instituțiilor județene, cu accent pe cele cu atribuții în garantarea siguranței și a ordinii publice.

Din partea județului Ilfov au participat la videoconferință prefectul Mihai Sandu Niță, subprefectul Vincențiu Voicu și șefii structurilor ilfovene ale Ministerului Afacerilor Interne. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.