Acasă Externe Franța: Cod portocaliu de caniculă

Franța: Cod portocaliu de caniculă

DISTRIBUIȚI

151165 – 23072019 –  Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Franceză că serviciul local de meteorologie – Météo France – a prognozat un nou episod de caniculă intensă în majoritatea regiunilor franceze, până la sfârșitul săptămânii. Căldura se va accentua progresiv în cea mai mare parte a țării, cu maxime așteptate în perioada 24 – 25 iulie 2019.

Météo France a emis o avertizare de cod portocaliu de caniculă pentru 21 de departamente, care se va extinde pentru tot teritoriul. În Departamentele din sudul Franţei (est/vest) – Alpes Maritimes, Pyrénées-Orientales,Var, Ariège, Alpes de Haute Provence, Haute Garonne, Hautes-Alpes, Tarn și Garonne, Vaucluse, Lot, Bouches-du-Rhône, Gers, Gard, Hautes-Pyrénées, Lozère, Pyrénées-Atlantiques, Hérault, Haute-Corse, Aveyron, Corse-du-Sud, Tarn, Aude, din cauza caniculei (36/42 grade Celsius), există pericol de producere a incendiilor de pădure și vegetație.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet ale Météo France (http://www.meteofrance.com/previsions-meteo-france/bulletin-france) și Ministerului francez al Sănătății (https://solidarites-sante.gouv.fr/actualites/presse/communiques-de-presse/article/nouvelle-vague-de-chaleur-la-direction-generale-de-la-sante-appelle-a-la). Persoanele care doresc sfaturi din partea autorităților sanitare pot accesa platforma telefonică «Canicule Info Service» nr. telefon: 0800 06 66 66 (apel gratuit de la un post telefonic fix din Franța de luni până sâmbătă, între orele 09:00 și 19:00), creată de Ministerului francez al Sănătății în acest scop.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziție următoarele telefoane de permanență: misiunea diplomatică a României în Republica Franceză: +33680713729, Consulatul General ale României la Marsilia: +33610027164, Consulatul General ale României la Lyon: +33643627736 și Consulatul General ale României la Strasbourg: +33627050022, la care pot apela în funcție de zona în care se află.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://paris.mae.rohttp://strasbourg.mae.rohttp://marsilia.mae.ro/http://lyon.mae.ro/, www.mae.ro, www.meteoalarm.eu și reamintește faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia ”Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.\\

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.