Acasă Politic Robert Negoiță: Nu vom avea bani de apă și curent în școli! 

Robert Negoiță: Nu vom avea bani de apă și curent în școli! 

DISTRIBUIȚI
foto:news.google.com

 151117 – 17072019 –    Scandal la Guvern pe tema rectificării bugetare. Ministrul de Finanţe i-a convocat pe reprezentanţii autorităţilor locale pentru a discuta despre banii acestor instituţii.

Robert Negoiță, preşedintele Asociaţiei Municipiilor, a ieşit de la întâlnire după mai puţin de o oră supărat că Guvernul nu şi-a ţinut promisiunea de a le înapoia fondurile care le lipsesc din buget.

”De ce credeţi că ne-au chemat? Promisiunea pentru acest guvern şi acest ministru de Finanţe sunt vorbe goale, vorbe în vânt. Care e valoarea lor? Zero. Nu sunt capabili să îşi respecte angajamentele şi ne mint pe toţi. La aşa ceva nu pot participa. De aceea am ieşit. Să vedeţi care e nivelul de bătaie de joc. Să vă spun cu ce au început – la Abrud au rezolvat problema celor 19 lei şi la Runcu – am aflat şi eu acum că e o comună care se numeşte Runcu – nu au probleme cu încasările. Dacă acesta e guvern serios şi acesta e ministru de Finanţe, daţi-mi voie să îmi fie jenă de situaţia în care suntem ca să nu spun mai mult!”, a spus Negoiță

            Robert Negoiţă: Vom protesta cu cetățenii în fața Guvernului. Nu vom avea bani de apă și curent în școli!

”Sunt foarte multe primării care nu au bani să dea tichete de vacanță. În continuare, bursele elevilor sunt neplătite. Acum ne cheamă să mai rediscutăm, <<poate mai ciordim ceva, poate vă mai luăm ceva>>”, a declarat Negoiță.

Întrebat dacă Teodorovici are dreptate atunci când spune că sunt primării unde salariile sunt foarte mari, Negoiță a spus că există astfel de situații.

”Dacă vreți părerea mea, da, este adevărat, în anumite primării sunt salariile prea mari, dar domnul ministru nu vorbește și de administrația centrală, unde salariile sunt în anumite situații de două și de trei ori mai mari decât cele din administrația locală. Unde are dreptate are dreptate. Nu e normal ca salariile din zona publică să fie mai mari decât în zona privată. Dar asta nu înseamnă că dacă spune o chestie corectă, trebuie să-și bată joc de angajamentele pe care le-a luat”, a precizat Negoiță.

Primarul Sectorului 3 a mai spus că în cazul în care administrațiile locale nu-și vor recupera sumele din impozitul de pe primele trei luni, ultima soluție ar fi ca primarii să protesteze cu cetățenii în fața Guvernului.

”O să venim cu cetățenii în fața Guvernului. Nu putem să plătim <<Școală după școală>>, nu putem să plătim bursele, o să ajungem să nu avem bani de curent și de apă la școli”, a mai declarat Negoiță. – sursa: Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.