Acasă Economie BNR a menţinut la 4,2% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an

BNR a menţinut la 4,2% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an

DISTRIBUIȚI

151349 – 08082019  –   Banca Naţională a României (BNR) a menţinut la 4,2% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an şi a crescut, de la 3,3% la 3,4%, prognoza pentru decembrie 2020, în contextul în care inflaţia de bază a accelerat, activitatea economică s-a intensificat, iar preţurile sunt împinse în sus de o cerere în exces, a anunţat, joi, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, în cadrul unei conferinţe de presă. În plus, guvernatorul consideră că inflaţia va fi ţinută sub control pe termen mediu, chiar dacă urmează doi ani electorali.

            Mugur Isărescu a avertizat că inflaţia de bază a accelerat şi există, în continuare, condiţii tensionate pe piaţa muncii.

            ”Există această problemă, anume că inflaţia de bază a accelerat. Preţurile sunt împinse în sus de o cerere în exces şi există o presiune şi din cauza costurilor salariale. (…) Activitatea economică s-a intensificat în mod surprinzător. (…) Există condiţii tensionate pe piaţa muncii. Inflaţia va fi ţinută sub control pe termen mediu, chiar dacă urmează doi ani electorali”, a spus Isărescu.  Sursa:puterea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.