Acasă Anchete Justitie Dosar penal pentru dispariția demisiei lui Marius Iacob

Dosar penal pentru dispariția demisiei lui Marius Iacob

DISTRIBUIȚI

151303 – 05082019  –   Ministrul Justiției a sesizat procurorul general interimar al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru efecturea de cercetări în cazul cererii de demisie a procurorului-șef adjunct al Direcției Naționale Anticorupție, Marius Iacob, urmare a controlului dispus în baza Ordinului Ministrului Justiției nr.3/63452/443/P/2019 din 22.07.2019, anunță Ministerul într-un comunicat.

Ministerul amintește că ancheta internă la Ministerul Justiției a fost dispusă în regim de urgență, exact în ziua în care ministrul justiției a luat la cunoștință, urmare a solicitării formulate de redacția Lumea Justiției, conform căreia cererea de demisie a lui Marius Iacob, semnată încă din 19.03.2019, nu a fost trimisă Administrației Prezidențiale în vederea emiterii decretului prezidențial de încetare a mandatului funcției de procuror-șef adjunct, potrivit legii.

MJ precizează că în data de 24.04.2019, data preluării de către doamna Ana Birchall a mandatului de interimar la Ministerul Justiției, această lucrare figura în evidențele ministerului ca fiind rezolvată.

Alături de sesizarea procurorului general interimar, ministrul Justiției a dispus revocarea din funcție a directorului Direcției Resurse Umane, sesizarea comisiilor de disciplină, precum și o serie de măsuri pentru îmbunătățirea activității Ministerului Justiției.

Demisia lui Iacob ar fi fost rătăcită într-un sertar la Ministerul Justiției. Procurorul Marius Iacob și-a dat demisia din functia de procuror-sef adjunct DNA, în luna martie a acestui an.  Documentul a fost înaintat ministrului Justiției de la acea vreme, Tudorel Toader. Potrivit procedurii, aceasta trebuia înaintată Secției pentru procurori din CSM, care dă un aviz consultativ.

Administrația prezidențială susține că mandatul lui Marius Iacob a încetat și că președintele nu trebuie să emită decret.

Demisia lui Marius Iacob din functie a venit după ce Înalta Curte de Casație și Justiție l-a sanctionat cu ”avertisment”. Magistratii au stabilit că procurorul a săvârșit o abatere disciplinară în legătură cu reprezentarea Direcției în procesul Mihaiela Iorga-DNA, intentat de aceasta dupa ce a fost revocata din instituție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.