Acasă Politic Restructurări masive la TAROM și CNAIR

Restructurări masive la TAROM și CNAIR

DISTRIBUIȚI

  151494 – 27082019 –   Mai mult de 300 de angajați ai departamentelor comercial, achiziţii şi economic din cadrul TAROM vor fi restructurați în perioada imediat următoare. Totodată, și la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va fi redus numărul posturilor, de data aceasta fiind vizate persoane din conducere, a anunţat, luni, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, citat de Agerpres.

”La Tarom, Consiliul de Administraţie a aprobat restructurarea şi modificarea organigramei pentru mai multe direcţii, cu precădere de la direcţia comercială, direcţia de achiziţii şi direcţia economică. I-am spus doamnei director al Tarom că misiunea este grea, trebuie să uite de trecutul pe care îl are în Tarom, să nu fie implicată emoţional, pentru că altfel nu va face nimic”, a declarat Cuc, care a spus că, pentru început, este vorba de 300 de persoane. ”Să vedem şi ce facem la departamentul tehnic. Din cei aproximativ 470 de angajaţi de la tehnic, o parte dintre ei nu lucrează la întregul potenţial. Şi atunci cred că ar fi indicat să facem un centru de profit separat, se se întreţină tehnicul singur, din contracte de reparaţii de aeronave ale altor companii, nu doar Tarom. Veniturile de la terţe companii sunt în scădere. Cred că trebuie dat un imbold să lucreze cu cât mai multe companii”, a mai subliniat ministrul Transporturilor.

Cuc spune că și la CNAIR se vor tăia mai multor posturi de conducere: ”Avem foarte multe posturi de conducere, avem foarte mulţi oameni care teoretic se pricep foarte mult, dar dorinţa mea e să văd că se pricep şi la implementarea proiectelor, dar este şi mult balast şi trebuie să luăm decizii radicale”. În acest sens, directorul general al CNAIR, Sorin Scarlat, a arătat că va fi o restructurare generală în toate departamentele companiei de drumuri.

La final, întrebat ce se va întâmpla cu toți aceşti oameni care urmează să fie puși pe liber, Cuc a precizat: ”Dacă sunt competenţi, sunt convins că nu va fi o problemă pentru ei să-şi găsească un alt loc de muncă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.