Acasă Externe SUA – uraganul DORIAN

SUA – uraganul DORIAN

DISTRIBUIȚI

151552 – 30082019 – Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Statele Unite ale Americii că, în conformitate cu datele transmise de autoritățile locale, până în  3 septembrie 2019, pentru teritoriile aflate în Oceanul Atlantic din apropierea SUA și statele federale americane Florida, Georgia, Alabama, South Carolina, West Virginia există o prognoză de condiții meteorologice severe, din cauza deplasării uraganului „Dorian”, format în Oceanul Atlantic. Există premise de creștere a intensității uraganului până la gradul 4 în momentul atingerii teritoriului american. Este posibil ca unele elemente de infrastructură (aeroporturi, poduri, viaducte, carosabil rutier etc.) din zonele indicate să fie închise circulației călătorilor/transportului de mărfuri etc. Pe cale de consecință, cetățenii români care au planificată călătoria spre sau dinspre zonele sus-menționate sunt sfătuiți să contacteze companiile aeriene pentru verificarea statusului zborului programat.

            Informații actualizate cu privire la traiectoria furtunii tropicale/uraganului pot fi accesate pe site-ul Centrului National de Uragane www.nhc.noaa.gov. Cetăţenii români aflaţi în zonele ce urmează a fi afectate de aceste condiţii meteorologice adverse sunt rugaţi să urmărească anunţurile făcute de autorităţile americane şi să urmeze recomandările şi instrucţiunile acestora.

            Cetăţenii români care întâmpină situaţii de urgenţă legate de fenomenele meteorologice actuale se pot adresa Consulatului General al Romaniei la Miami la numerele de telefon: +13057638714 și  +13057638874, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

            De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanență al oficiului consular al României din Miami, SUA: +12025158953.

            Ministerul Afacerilor Externe  recomandă consultarea paginilor de Internet www.mae.ro, www.miamidade.gov/oem și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.