Acasă Politic Tăriceanu și-a amintit că lipsesc 9 miliarde de lei din buget

Tăriceanu și-a amintit că lipsesc 9 miliarde de lei din buget

DISTRIBUIȚI

  151496 – 27082019 –     Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat luni ceea ce trebuia să declare la 12 august – că bugetul de stat s-a închis la rectificarea bugetară ”prin soluţii miraculoase”, urmând să aibă loc o nouă rectificare, în noiembrie. ”La acea rectificare am atras atenţia colegilor din PSD că se face o greşeală politică, în primul rând. Nu poţi să dai 500 de milioane de lei la servicii şi tai de la sănătate, învăţământ, cercetare, infrastructură ş.a.m.d. Până la urmă, de la sănătate nu s-a tăiat, dar bugetul nu se închidea cu 9 miliarde. Până la urmă (…) nu era problema cât se dă la servicii, că nu din 500 de milioane nu se închidea bugetul, ci prin 9 miliarde. Prin nişte soluţii miraculoase, în care eu nu cred, s-a închis bugetul. Dar nu s-a închis de fapt. În noiembrie, o să trebuiască să se mai facă o rectificare bugetară, care o să scoată la iveală exact problemele peste care acum s-a trecut”, a spus Tăriceanu.

El a explicat că ALDE nu avea să blocheze rectificarea bugetară, pentru că numai în Parlament, la dezbaterea ordonanţei se poate modifica ceva.

Din păcate, problema bugetului pe anul acesta şi pe anul următor este una foarte serioasă şi pe care noi nu o înţelegem, să o tratăm aşa, a mai spus Tăriceanu după ce a anunțat că ALDE părăsește guvernarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.