Acasă Politic Theodor Paleologu: Mircea Diaconu este bun actor în roluri de prost. Și...

Theodor Paleologu: Mircea Diaconu este bun actor în roluri de prost. Și a găsit pe alții mai proști! 

DISTRIBUIȚI
foto:stirileprotv.ro

 151503 – 27082019 – Theodor Paleologu, candidatul PMP pentru Președinție, l-a ironizat, într-o postare pe Facebook Mircea Diaconu, candidatul independent pentru Cotroceni susținut de ALDE și Pro România.

”Mircea Diaconu este bun actor în roluri de prost. Și a găsit pe alții mai proști: ALDE și Pro România n-au fost în stare să genereze o candidatură cât de cât plauzibilă. Nota Bene: Ținta nu e atât Diaconu, cât ALDE și Pro România (știu, e plicticos să tot explici ironii)”.

În urma reacțiilor, Paleologu a precizat: ”Văd că unele spirite delicate s-au șifonat de faptul că am utilizat cuvinte îngrozitoare în precedenta mea postare: prost și proști (vai, vai, domnule Paleologu, vă credeam un om cult și manierat, vă credeam un diplomat). Consider că studierea prostiei omenești e o temă imensă a istoriei culturale (exemple: Homer, Lucian de Samosata, Erasmus, Montaigne, Voltaire, Flaubert, Caragiale, Eugen Ionescu etc.). Am scris și am ținut cursuri pe această temă. Cred, de asemenea, că prostia e principalul factor explicativ în politica românească. E o valoare sigură. Mereu poți miza pe prostia adversarului.
Evident că am aplaudat panarama lui Mircea Diaconu de pe scările Ateneului și am fost încântat de susținerea pe care i-o acordă ALDE și Pro România. Îmi notasem mai demult o frază de-a lui Vladimir Jankélévitch: Simplul fapt că pentru mulți oameni prostia e singurul mod de a fi inocenți dovedește mizeria condiției noastre. Bine că n-a candidat omul la Președinția Franței: s-ar fi găsit tot felul de delicați să-i reproșeze limbajul. De fiecare dată când vorbești despre prostie, fie și în termeni generali, se supără câte cineva”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.