Acasă Economie Parcul Științific Măgurele și Nodul Intermodal București-Ilfov, prezentate la cel mai mare...

Parcul Științific Măgurele și Nodul Intermodal București-Ilfov, prezentate la cel mai mare târg de investiții din Europa

DISTRIBUIȚI

151566 – 02092019 –      În premieră, Consiliul Județean Ilfov va căuta investitori pentru cele mai importante proiecte ale sale la cel mai mare târg de profil din Europa – Târgul Internațional pentru Investiții și Proiecte Imobiliare Expo Real. Expozanții și vizitatorii vor avea ocazia să afle despre cele mai ambițioase proiecte de dezvoltare din Ilfov: Parcul Științific Măgurele și Nodul Intermodal București-Ilfov.

Parcul Științific Măgurele va fi un complex de afaceri, care va cuprinde spații de birouri, spații de producție și de transfer tehnologic, un centru de conferințe și chiar și un muzeu al viitorului. Consiliului Județean a lansat achiziția peentru elaborarea proiectului tehnic, după care urmează atribuirea contractului pentru lucrările de execuție. Estimăm că efectiv construcția parcului științific va începe în toamna anului viitor. Durata lucrărilor este de trei ani, iar costul total al parcului se ridică la peste 30 de milioane de euro. Pe viitor, proiectul va fi prezentat și investitorilor din Statele Unite ale Americii.

Nodul Intermodal București Ilfov va fi un parc logistic și un spațiu de depozitare marfă în zona aeroportului Otopeni. Una dintre cele mai arzătoare probleme pentru transportatori și nu numai este faptul că legătura dintre aeroportul Otopeni și restul țării nu se poate face pe o autostradă sau pe calea ferată. Încă. transportul terestru, cu cel aerian și de cale ferată se vor intersecta în Nodul Intermodal București Ilfov. Investiția este estimată la 80 de milioane de euro și, datorită ei, traficul de mărfuri ar putea ajunge la 1 milion de tone pe an.

Târgul Internațional pentru Investiții și Proiecte Imobiliare Expo Real va avea loc în perioada 7-9 octombrie 2019, în Munchen, Germania. Expo Real a reunit anul trecut 2.100 de expozanți din 41 de țări și 45.000 de vizitatori din peste 72 de țări. 20% dintre expozanți au fost companii dezvoltatoare de proiecte.

Prin participarea la eveniment, reprezentanții Consiliului Județean Ilfov vor avea ocazia să găsească într-un singur loc investitori privați și instituționali, vor face cunoscute proiectele CJ și vor interacționa cu oamenii de afaceri interesați de România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.