Acasă Social ALCOOLUL NU TE FACE MARE

ALCOOLUL NU TE FACE MARE

DISTRIBUIȚI

151874 – 02102019 – Asociația Berarii României în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, Poliția Română și Consiliul Național al Audiovizualului lansează o nouă ediție a campaniei educaționale ALCOOLUL NU TE FACE MARE.

Campania este în desfășurare la nivel național încă din 2006 și are ca obiectiv informarea liceenilor asupra efectelor negative ale consumului de alcool.

Din 2019, campania Alcoolul nu te face mare capătă o noua amploare, cu obiectivul de a ajunge la un număr cât mai mare de adolescenți și este dezvoltată ca un program coerent care ia în calcul factorii-cheie predictivi ai consumului de alcool în rândul tinerilor și susține prevenția prin: participarea în activități organizate de timp liber, timpul petrecut cu părinții, activitățile de relaționare la școală, prezența acasă în timpul serii și implicarea autorităților locale, școlilor și părinților.

Campania se va derula pe parcursul a 3 ani. În prima etapă, în București (2 octombrie), Târgoviște (18 octombrie), Focșani (25 octombrie), Pitești (1 noiembrie) și Brașov (8 noiembrie) vor avea loc întâlniri cu elevii din clasele IX-X și Silviu Ioniță, psiholog și mental coach al Echipei Naționale de fotbal U21, cu o experiență de 20 de ani în proiecte cu adolescenți, reprezentanți ai organizației E-Civis, care vor prezenta adolescenților activități de timp liber (demonstrații cu roboți), precum și reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale și ai Poliției Române.

Ghidul adolescentului, Ghidul pentru părinți, Ghidul profesorului cu sfaturi și recomandări vor fi disponibile pentru cei interesați și vor putea fi descărcate de pe platforma online www.alcoolulnutefacemare.ro.

Prin parteneriatul cu CNA, care a aprobat încadrarea campaniei în categoria campaniilor de interes social, spotul va fi difuzat pe posturile TV și radio naționale și locale, astfel mesajele campaniei vor ajunge la cât mai mulți tineri și părinți.

Despre Alcoolul nu te face mare

Campania Alcoolul nu te face mare a fost lansată în anul 2006, bucurâdu-se de-a lungul timpului de rezultate remarcabile și fiind recunoscută ca exemplu de bune practici la ediția a 8-a a EU Alcohol Forum 2017.

În perioada 2006-2016, la nivel național, au fost derulate o serie de acțiuni care au vizat elevi, profesori și părinți, toate acțiunile având ca obiectiv informarea și educarea liceenilor privind efectele negative ale consumului de alcool.

Până în prezent, peste 390.000 de liceeni din București, Brănești, Cluj, Constanța, Craiova, Iași, Pitești, Ploiești, Târgu Mureș și Timișoara au interacționat direct sau indirect cu mesajele campaniei, 2.000 profesori au participat în campanie, 7.000 părinți au descărcat ghidul pentru părinți de pe site-ul campaniei și 130 magazine din proximitatea liceelor au ales să posteze materiale ale campaniei.

În ultimii ani campania s-a derulat online, pe site-ul www.alcoolulnutefacemare.ro, care pune la dispoziția adolescenților, părinților și profesorilor informații privind efectele negative ale consumului de alcool în cazul minorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.