Acasă Externe Elveţia a trimis către 63 de țări detalii despre 3,1 milioane de...

Elveţia a trimis către 63 de țări detalii despre 3,1 milioane de conturi bancare deţinute de străini

DISTRIBUIȚI

 151938 – 08102019 –    În cel de-al doilea exerciţiu din toate timpurile de partajare a datelor, ca parte a unui tratat global de schimb automat de informaţii (AEOI), Elveţia a împărtăşit informaţii despre conturile financiare cu 63 de ţări partenere, transmite swissinfo.ch, citată de Rador.ro.

Luni, autoritatea fiscală federală elveţiană a dezvăluit că a furnizat detalii despre aproximativ 3,1 milioane de conturi bancare deţinute de străini, către ţările de origine ale acestora.

În schimb, a primit informaţii despre detalii bancare pentru aproximativ 2,4 milioane de conturi deţinute de cetăţeni elveţieni în 75 de ţări partenere.

Cel mai mare schimb de date (în ambele direcţii) a fost cu Germania, la fel ca în 2018.

Acordul de schimb automat a devenit efectiv în 2017 şi primul schimb de date a avut loc în anul următor. De data aceasta, Elveţia a primit date financiare din 75 de ţări, dar a oferit în reciprocitate doar pentru 63.

Acest lucru se datorează faptului că 12 nu au îndeplinit nici cerinţele de securitate, nici de confidenţialitate a datelor (Belize, Bulgaria, Costa Rica, Curaçao, Montserrat, România, Saint Vincent şi Grenadine, Cipru) sau au ales să nu primească date elveţiene (Bermuda, Insulele Virgine Britanice, Insulele Cayman, Insulele Turks şi Caicos).

În urmă cu un an, Elveţia a început să transmită în aproximativ 30 de ţări date despre conturile bancare deţinute de străini în băncile elveţiene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.