Acasă Cultura/Media O lume minunată, cu apă bună şi curată de copii desenată!

O lume minunată, cu apă bună şi curată de copii desenată!

DISTRIBUIȚI

 151924 – 07102019 –   Ministerul Apelor şi Pădurilor, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, lansează luni, 7 octombrie 2019, Concursul Național de desen „Supereroii lui Picurici”.

Competiția este deschisă tuturor elevilor din clasele pregătitoare și gimnaziu. Se vor premia cele mai bune 10 desene realizate de copii, pe temele propuse de organizatori, cât și cele mai active 10 școli gimnaziale în efortul de educare a celor mici în direcţia protejării apelor.

Inițiativa face parte din campania națională de conștientizare „APA NOASTRĂ”, lansată la începutul anului 2019 de Ministerul Apelor și Pădurilor în cadrul proiectului „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți”. Componenta educațională reprezintă o preocupare importantă a campaniei, aceasta incluzând diverse activități atractive dedicate copiilor, care se vor derula până la finalul anului 2021.

Concursul național de desen se derulează în intervalul 7 octombrie 2019 – 31 mai 2020 și include etape succesive de selecție a participanților, pe două categorii de vârstă:

Categoria nr. 1 – pentru elevi ai claselor pregătitoare și I-III (vârsta: 6-9 ani)

Categoria nr. 2 – pentru elevi ai claselor IV-VI (vârsta: 10-13 ani)

Prima etapă se adresează școlilor gimnaziale, înscrierea acestora fiind deschisă în intervalul 7 octombrie – 8 noiembrie 2019, în limita a maxim 200 de școli, după principiul primului înscris.

Derularea concursului național de desen include mai multe faze de selecție a celor mai talentați copii, la care publicul este invitat de fiecare dată să voteze lucrările preferate, afișate în Galeria Competiției disponibilă pe  https://apanoastra.ro/concurs-supereroii-lui-picurici.

Fiecare din școlile înscrise în concurs va desemna câte trei participanți pentru fiecare categorie de concurs. Faza locală va reuni 1200 de lucrări realizate de tot atâția elevi selecționați de profesorii coordonatori. Dintre aceștia, pentru participarea în faza finală, vor fi aleși 40 de copii la nivel național, câte 20 pentru fiecare categorie de vârstă. Aceștia se vor întrece în creativitate, dar și claritate în exprimarea artistică a unei teme relevante pentru protecția apelor, în cadrul probei finale a concursului programată pentru 30 mai 2020, la București. Cei 10 elevi câștigători (câte cinci pe fiecare categorie), cât și cele 10 cele mai active școli, vor fi premiate în cadrul festivității finale organizate la 31 mai 2020 la București.

Premiile acordate elevilor constau în laptopuri, tablete, biciclete, participarea în tabere de vară din România, materiale pentru camping. Fiecare din cele 10 cele mai active școli este premiată cu un set de echipamente educative IT, constând în laptop, imprimantă, videoproiector și ecran proiecție.

Detalii privind derularea competiției și Regulamentul Concursului sunt disponibile pe  https://apanoastra.ro/concurs-supereroii-lui-picurici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.