Acasă Politic USR vrea celulă de criză la Primăria Capitalei pentru spitalele și școlile...

USR vrea celulă de criză la Primăria Capitalei pentru spitalele și școlile care rămân fără căldură

DISTRIBUIȚI

  152600 – 29112019 –       USR București solicită de urgență Primăriei Capitalei și tuturor instituțiilor publice responsabile să găsească o soluție la problema spitalelor care rămân fără căldură. Ieri, RADET a anunțat că Institutul Oncologic Fundeni, Institutul Clinic Fundeni şi Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu vor rămâne fără căldură timp de 24 de ore. Nu este prima situație de acest tip și, din păcate, nu va fi cu siguranță nici ultima din această iarnă. În urmă cu doar câteva zile, Spitalul Marie Curie si Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie Dr. Nicolae Robanescu au fost și ele în aceeași situație.

            ”Ce îi cerem Gabrielei Firea este să formeze o celulă de criză la nivelul municipalității, din care să facă parte reprezentanți ai RADET, ai Ministerului Sănătății, ai ISU și ai oricăror instituții care pot interveni în astfel de situații. Este vital ca municipalitatea să intervină și să asigure soluții care să reducă impactul avariilor asupra celor mai vulnerabili dintre cetățeni. Când un spital sau o școală rămâne fără căldură, primăria este obligată să intervină fie cu soluții alternative temporare de încălzire, fie cu soluții de relocare a cazurilor grave, fie cu o planificare optimă pentru minimizarea impactului. Gabriela Firea este responsabilă pentru toți bolnavii și pentru toți copiii care rămân în frig”, a declarat Ana Ciceală, membru în comisia de Sănătate a Consiliului General al Municipiului București.

            ”Este o lipsă totală de proceduri la Primărie, iar USR va schimba asta când va ajunge să conducă administrația bucureșteană. Municipalitatea trebuie să aibă planuri de intervenție în caz de criză, trebuie să aibă proceduri pentru orice situații care afectează un număr mare de bucureșteni. Iar avariile RADET generează sistematic astfel de situații. Din păcate, Gabriela Firea s-a ocupat doar de risipirea banului public. Nu s-a ocupat de planificarea orașului și cu atât mai puțin de gestionarea riscurilor sistemice pe care le înfruntă Capitala”, a declarat, la rândul său, Bogdan Stroe, liderul consilierilor USR din CGMB.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.