Acasă Sud-Vest Mehedinti Sportivii CSS Orşova, hrăniți de Biserica Penticostală

Sportivii CSS Orşova, hrăniți de Biserica Penticostală

DISTRIBUIȚI

 152765 – 12122019 –  Sportivii din Orşova au ajuns să se antrezeze în condiții greu de imaginat. Viitorii campioni la kaiac-canoe fac performanță fără bani de mâncare. Ei câştigă medalii pe bandă rulantă, deși Ministerul Educației i-a lăsat fără bani de mâncare. Acum se hrănesc din mila unei biserici penticostale din municipiu, anunță Jurnal de Mehedinți.

Cei 54 de elevi care se antrenează pentru a deveni campioni la clubul de kaiac-canoe, pepiniera lotului naţional de juniori ai României, au mâncat în ultimele două luni pe banii câştigaţi de colegii lor care fac parte din lotul naţional şi de cei legitimaţi la Clubul Steaua. Fiind un club sportiv școlar, banii trebuiau să vină de la Ministerul Educației, dar cei de acolo au uitat de tinerii sportivi orșoveni. De asemenea, de puțin timp, celor de la Biserica Penticostală TABOR din Orșova li s-a făcut milă de copii și le-au oferit, pentru două săptămâni un prânz cald, cu trei feluri de mâncare.

Ilie Bănăduc, antrenor CSS Orşova, spune că, deși i-a fost rușine, a dus copiii încolonaţi la biserică şi le-a dat mâncare: „Suntem primul club din România de canotaj şi kaiac-canoe, cu campioni mondiali şi olimpici, avem medalie la Rio. La ultima olimpiadă, patru dintre fetele din barca de opt sunt de la Orşova.(…) Asta e finanţarea pe care ne-a dat-o Ministerul Tineretului şi Sportului. Am fost de nenumărate ori, m-am plâns acolo, m-am rugat, uneori m-am şi umilit, m-am rugat de nenumărate ori: ‘Daţi-mi mâncare la copii! Nu vrem altceva’. O bursă de 20 lei pe lună să putem ţine aceşti copii în viaţă”.

Ministerul Educației este cel care trebuia să aloce banii necesari, prin Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți. ”Eu nu știu de ce au așteptat atât de mult, de ce nu au anunțat în timp util situația asta. Când vom avea oficial o solicitare, vom face demersurile necesare. Care au fost cauzele care au dus la deficitul acesta, cum și-au proiectat bugetul, din ce cauză nu au fost alocate fondurile necesare, vom vedea, pentru că în mod normal, bugetul trebuie proiectat să ajungă până la sfârșitul anului. În momentul în care vor face demersurile oficiale, vom face tot ce este posibil!”, a declarat inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Mehedinți, prof. Dana Trancotă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.